Siiderisimpukat
- Annosmäärä2–3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 kg | tuoreita sinisimpukoita tai |
1 pkt (150 g) | tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 (260 g) | päärynä tai |
1 rkl | voita tai |
1 plo (0,33 l) | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/2 ruukkua | lehtipersiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 511 kJ / 123 kcal |
Rasva | 5,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 5,2 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Kumoa simpukat altaaseen ja laske niiden päälle runsaasti kylmää vettä. Hämmennä simpukoita muutaman kerran, jotta hiekka irtoaa ja heitä pois rikkoutuneet simpukat. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi ja poista parrantupsu terävällä veitsellä tai saksilla. Napauta avautuneet simpukat työtasoa vasten ja heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu.
Viipaloi pekoni ja valkosipulinkynnet. Kuori päärynä ja leikkaa se noin sentin kuutioiksi.
Sulata voi laakeassa, kannellisessa kattilassa. Lisää pekoni ja valkosipuli. Paista, kunnes pekoni on hieman ruskistunut. Lisää siideri ja mustapippuri. Anna kiehua kasaan muutaman minuutin ajan.
Lisää simpukat ja päärynäkuutiot kiehuvaan nesteeseen. Sulje kansi ja höyrytä noin 5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Ravistele kattilaa kerran tai pari kypsentämisen aikana. Kypsymisaika riippuu simpukoiden koosta.
Poista avautumattomat simpukat. Hienonna lehtipersija ja ripottele se simpukoiden joukkoon. Tarjoa simpukat heti vaalean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka päärynä ConferenceHinta n. 0,84/kpl2,99/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Parhaat Cidre Brut kuiva omenasiideri 4,5% 0,33lHinta 3,45/kpl10,15/lVain nouto
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,49/kpl
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 2,99/kpl21,36/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka päärynä Conference luomuHinta n. 0,85/kpl4,99/kg
- Päärynä XeniaHinta n. 0,59/kpl3,49/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Saimaa Dry Apple siideri 0,3% 0,33lHinta 1,75/kpl4,85/l
- Happy Joe Dry Apple cider 4,7% 0,33lHinta 2,99/kpl8,61/lVain nouto
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(38 arviota)
- 30 - 60 min4,1(118 arviota)
- 30 - 60 min2,9(7 arviota)
- 30 - 60 min4,8(59 arviota)
- alle 30 min4,1(41 arviota)
- alle 30 min4,5(24 arviota)
- 30 - 60 min4,2(19 arviota)
- yli 60 min4,1(94 arviota)
Arvostele resepti
- Anna1 vuosi sittenOli hyvää! Pekoni antoi mukavasti makua! Selkeä ja helppo ohje.
- Syödään terveellisesti2 vuotta sittenMiksi pekonia? En ole mikään niuhottaja mutten myöskään ymmärrä, miksi näin terveellinen ja kevyt ruoka halutaan pilata läskillä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSyödään terveellisesti, reseptissä simpukat saavat lisämakua pekonista ja päärynästä. Halutessaan pekonin voi hyvin jättää pois.