Siiderisimpukat
Sinisimpukat ovat pikkuisen parempi perjantaiherkku. Omenasiiderissä kypsennetyt simpukat saavat makua pekonista ja päärynästä. Noin 6,85€/annos.*
2-3 annosta30 - 60 min
Ainekset
2-3 annosta
- 1kgtuoreita sinisimpukoita
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
- 3valkosipulinkynttä
- 1(260 g)päärynä
- 1rklvoita
- 1plo(0,33 l)Pirkka Parhaat Cidre brut -omenasiideriä
- 1/4tlmustapippuria
- 1/2ruukkualehtipersiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Kumoa simpukat altaaseen ja laske niiden päälle runsaasti kylmää vettä. Hämmennä simpukoita muutaman kerran, jotta hiekka irtoaa ja heitä pois rikkoutuneet simpukat. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi ja poista parrantupsu terävällä veitsellä tai saksilla. Napauta avautuneet simpukat työtasoa vasten ja heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu.
- Viipaloi pekoni ja valkosipulinkynnet. Kuori päärynä ja leikkaa se noin sentin kuutioiksi.
- Sulata voi laakeassa, kannellisessa kattilassa. Lisää pekoni ja valkosipuli. Paista, kunnes pekoni on hieman ruskistunut. Lisää siideri ja mustapippuri. Anna kiehua kasaan muutaman minuutin ajan.
- Lisää simpukat ja päärynäkuutiot kiehuvaan nesteeseen. Sulje kansi ja höyrytä noin 5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Ravistele kattilaa kerran tai pari kypsentämisen aikana. Kypsymisaika riippuu simpukoiden koosta.
- Poista avautumattomat simpukat. Hienonna lehtipersija ja ripottele se simpukoiden joukkoon. Tarjoa simpukat heti vaalean leivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Miksi pekonia? En ole mikään niuhottaja mutten myöskään ymmärrä, miksi näin terveellinen ja kevyt ruoka halutaan pilata läskillä?
Syödään terveellisesti, reseptissä simpukat saavat lisämakua pekonista ja päärynästä. Halutessaan pekonin voi hyvin jättää pois.