Sieni-pekonitäytteinen porsaan ulkofilee
Possun ulkofilee täytetään herkkusienillä ja pekonilla. Täytetty rulla on yllättävän helppo valmistaa. Muista ottaa paistoliemi talteen, sillä se on täynnä makua. Noin 3,50€/annos.*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(n. 1,2 kg)Pirkka porsaan ulkofileetä
- 2rs(à 200 g)Pirkka ruskeita herkkusieniä tai
- Pirkka herkkusieniä
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1tlmustapippuria
- 1tlsuolaa
- n. 1/2dlPirkka Dijon-sinappia
- paistinarua
- 1-2rklrypsiöljyä ja voita paistamiseen
Valmistus
yli 60 min- Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa tarvittaessa kalvot pois. Rasvaa voi jättää, jotta liha pysyy mehevänä.
- Pese ja hienonna herkkusienet. Paista sieniä kuivalla isolla pannulla kunnes enin neste on haihtunut. Siirrä sivuun. Kuutioi pekoni ja ruskista se pannulla omassa rasvassaan. Lisää pannulle sienet ja valkosipulit. Paista vielä hetki. Sekoita joukkoon timjami.
- Leikkaa filee levyksi: Leikkaa fileen yläreunaan toiselta sivulta pitkittäinen viilto melkein loppuun saakka. Leikkaa samanlainen viilto alas vastakkaiselle puolelle siten, että filee jakaantuu ikäänkuin kolmeen yhtä paksuun osaan. Filee muistuttaa sivusta katsottuna tuolloin s-kirjainta. Levitä filee levyksi leikkuulaudalle, peitä kelmulla ja nuiji kevyesti tasaiseksi.
- Mausta liha molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Levitä sisäpinnalle sinappi sekä sieni-pekoniseos. Rullaa tiiviiksi pötköksi.
- Sido rulla: solmi umpisolmulla fileen toiseen päähän rullan ympärimenevä lenkki. Vedä narua noin 3 cm fileetä pitkin itseesi päin. Pidä tästä kohtaa kiinni sormella ja pyöräytä paistinaru rullan ympäri. Kiepauta tämän jälkeen naru sormesi kohdalta narun ali. Jatka samalla tavalla rullaan loppuun saakka. Sido pää tiukasti solmuun.
- Ruskista fileen pinta kauttaaltaan pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Aikaa kuluu noin tunti. Anna fileen levätä leivinpaperiin ja folioon käärittynä hetki ennen viipalointia. Ota paistoliemi talteen ja siivilöi se.
- Viipaloi liha ja tarjoa perunamuusin ja paistoliemen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi