Sieni-pekonitäytteinen porsaan ulkofilee
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pkt (n. 1,2 kg) | tai |
2 rs (à 200 g) | tai tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
3 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 tl | suolaa tai |
n. 1/2 dl | tai |
paistinarua tai | |
1–2 rkl | rypsiöljyä ja voita paistamiseen tai |
Ravintosisältö
Energia | 713 kJ / 170 kcal |
Rasva | 7,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 0,5 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 23,9 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa tarvittaessa kalvot pois. Rasvaa voi jättää, jotta liha pysyy mehevänä.
Pese ja hienonna herkkusienet. Paista sieniä kuivalla isolla pannulla kunnes enin neste on haihtunut. Siirrä sivuun. Kuutioi pekoni ja ruskista se pannulla omassa rasvassaan. Lisää pannulle sienet ja valkosipulit. Paista vielä hetki. Sekoita joukkoon timjami.
Leikkaa filee levyksi: Leikkaa fileen yläreunaan toiselta sivulta pitkittäinen viilto melkein loppuun saakka. Leikkaa samanlainen viilto alas vastakkaiselle puolelle siten, että filee jakaantuu ikäänkuin kolmeen yhtä paksuun osaan. Filee muistuttaa sivusta katsottuna tuolloin s-kirjainta. Levitä filee levyksi leikkuulaudalle, peitä kelmulla ja nuiji kevyesti tasaiseksi.
Mausta liha molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Levitä sisäpinnalle sinappi sekä sieni-pekoniseos. Rullaa tiiviiksi pötköksi.
Sido rulla: solmi umpisolmulla fileen toiseen päähän rullan ympärimenevä lenkki. Vedä narua noin 3 cm fileetä pitkin itseesi päin. Pidä tästä kohtaa kiinni sormella ja pyöräytä paistinaru rullan ympäri. Kiepauta tämän jälkeen naru sormesi kohdalta narun ali. Jatka samalla tavalla rullaan loppuun saakka. Sido pää tiukasti solmuun.
Ruskista fileen pinta kauttaaltaan pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Aikaa kuluu noin tunti. Anna fileen levätä leivinpaperiin ja folioon käärittynä hetki ennen viipalointia. Ota paistoliemi talteen ja siivilöi se.
Viipaloi liha ja tarjoa perunamuusin ja paistoliemen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kgHinta n. 15,48/kpl12,90/kg
- Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200gHinta 3,49/kpl17,45/kg
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lkHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Piippo paistinaru 50mHinta 4,99/kpl
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Atria Naturell Viljaporsaan Ulkofilee n1,5kgHinta n. 14,93/kpl9,95/kg
- Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g AlankomaatHinta 3,79/kpl15,16/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 1,99/kpl14,21/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Plussa-etuMaille Dijon Originale sinappi 215gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl13,91/kgIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (14,37/kg)
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(407 arviota)
- yli 60 min3,2(66 arviota)
- yli 60 min1,0(2 arviota)
- alle 30 min3,4(277 arviota)
- yli 60 min3,8(42 arviota)
- yli 60 min3,0(9 arviota)
- yli 60 min3,8(21 arviota)
- yli 60 min2,8(5 arviota)
Arvostele resepti
- Mauno2 vuotta sittenTuo on tosi hyvää