K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Hyvis-keitto valmistuu ylijäämätomaateista

Hyvis-keitto valmistuu ylijäämätomaateista

Kasvis Gallerian johtaja Mikko Peltola oppi jo lapsena, miten hävikki hyödynnetään.

”Vanhempani viljelivät Peltolan maatilalla porkkanaa, ja 1980-luvun lopulla he alkoivat miettiä, miten kakkoslaatuisia porkkanoita voisi hyödyntää. He keksivät, että vänkyräporkkanoistahan voisi tehdä vaikka raastetta lähiravintoloiden tarpeisiin. Yksi ravintola tilasikin heti porkkanaraastetta ja vaihdossa saatiin ravintolasta teräksinen keittiön työpöytä, jonka ääressä ensimmäisiä tuotteita voitaisiin valmistaa myyntiin.

Ravintolakeittiön työpöytä pystytettiin Peltolan tilan karjakeittiöön, joka kunnostettiin elintarvikkeiden käsittelyyn sopivaksi. Vanhempani tekivät paljon töitä ja olin usein mukana jaloissa pyörimässä. Äitini saattoi keitellä marinointilientä karjakeittiössä ja samalla kuulustella minulta läksyjä. Kerran harjoittelimme englannin sanakoetta varten, ja virheistäni harmistuneena potkaisin sandaalin jalastani. Se lensi kaaressa marinointiliemeen! Liemi meni hukkaan, mutta äitini ei pystynyt naurultaan olemaan vihainen.

Karjakeittiössä käsiteltiin kasviksia ravintoloiden tarpeisiin vuoteen 1999 asti, kunnes Kasvis Gallerialle rakennettiin oma kiinteistö. Myöhemmin ostimme Leväsen tilan Kuopiosta ja laajensimme tuotantoa. Nyt Juustoportti omistaa enemmistön Kasvis Gallerian osakkeista ja valmistamme yhä enemmän tuotteita vähittäismyyntiin. Uusin tuotteemme on Keskon kanssa yhteistyössä kehitetty Hyvis-tomaattijuustokeitto, joka valmistetaan K-ryhmän keskusvaraston ylijäämätomaateista. Ruokatrendit muuttuvat, ja vastuullisuus on iso osa tätä muutosta. Perheemme on edelleen yrityksen osaomistajia. Olen nähnyt yrityksen kasvutarinan porkkanapellolta moderniksi kasvisruokataloksi, ja osaan arvostaa sitä. Vanhemmiltani olen oppinut katsomaan kokonaisuutta ja olemaan sinnikäs. Ennen kaikkea he ovat korostaneet, että pitää olla myös muuta elämää: perheelle ja lapsille täytyy antaa riittävästi aikaa.”

Hyvis-tomaattijuustokeitto valmistetaan K-ryhmän keskusvaraston ylijäämätomaateista. Vain K-ruokakaupoista, raaka-aineen saatavuus varauksella.

K Hyvis keitto tomaatti-juusto 400x326

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 4/2022

K Hyvis tomaatti-juustokeitto

K HYVIS tomaattikeitto laktoositon ja gluteeniton 300g - kuva

K HYVIS tomaattikeitto laktoositon ja gluteeniton 300g

Katso lisää ›