Ruis rapsahtaa nachoissa
Päivitetty 26.2.2018Suomalaisten oma superfood haastaa perinteiset maissilastut, kun Linkosuon kevään uutuudet, Rye Nacho-ruisnachot saapuvat kauppojen hyllyille. Ruisnacho sopii salsaan tai guacamoleen dipattavaksi siinä missä muutkin nachot, mutta tuo herkkuhetkeen annoksen suomalaisuutta - hyvää makua unohtamatta!
Texmexiä vai jotain ihan muuta?
Kaipaatko suomalaisempaa, ja ehkä hieman runsaskuituisempaa vaihtoehtoa perinteisten maissilastujen rinnalle? Linkosuo Rye Nacho on kuin texmex-nacho, mutta yllättää rukiisuudellaan! Se sopii leffan katselun lomassa dippailtavaksi, tai sellaisenaan rouskuteltavaksi.
Illanistujaisissa saat vieraasi huokailemaan ihastuksesta näyttävällä nacholautasella tai -vadilla, johohn on koottu kerroksittain Rye Nachoja ja suosikkitäytteitäsi; onko valintasi taco- ja juustokastikkeiden lisäksi itsetehty salsa, guacamole tai ruokaisa chilikastike nyhtökauralla? Lastujen ohut, mutta rapea rakenne kestää tarjolla vettymättä, ja rapsahtaa kastikkeen kanssakin mukavasti suussa.
Trendikkäin ruokaseikkailija yhdistää juurevan rukiisiin Rye Nachoihin dippimakuja myös perinteisen texmexin ulkopuolelta. Olisiko saaristolaismakujen suosikki skagenröra, raikkaan limettinen lohiceviche tai villi tillitsatsiki nachon päällä seuraavien juhliesi hitti?
Kaksi herkullista makua: merisuola ja juusto
Linkosuo Rye Nachoissa on tarjolla kaksi herkullista makua - maistuvatko nachot sinulle parhaiten merisuolalla vai juustolla maustettuina? Runsaskuituiset lastut sisältävät ruista 35 %. Löydät ne kaupan texmex-hyllystä, muiden nachojen vierestä. Nappaisitko ensi kerralla ostoskoriin jotain rukiisempaa perinteisten maissilastujen sijaan?
Ainesosat: Linkosuo Rye Nacho Sea salt
Täysjyväruisjauho (35 %), maissijauho, vehnäjauho, kasviöljy (rypsi tai rapsi), vesi, maltodekstriini, suola, merisuola, hiiva
Ainesosat: Linkosuo Rye Nacho Cheese
Täysjyväruisjauho 34 %, maissijauho, vehnäjauho, kasviöljy (rypsi tai rapsi), mausteseos (dekstroosi (maissi), juustojauhe, maitojauhe, sokeri, kermajauho, hiivauute, sipuli, happamuudensäätöaineet (maitohappo, sitruunahappo), aromit, herajauhe (maito), paprikauute), suola, hiiva
Kokeile reseptiä!
RyeNachovuoka
- 1 pss Linkosuo RyeNachoja
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 1 pss Santa Maria Taco mausteseos
- 1 prk (250 g) tomaattisalsa
- 1 prk (250 g) cheddar-juustokastike
- 100 g turkkilainen jogurtti
- 1 kpl keskikokoinen punasipuli, ohuina viipaleina
- 1 kpl lime, lohkoina
½ punttia tuoretta korianteria hienonnettuna tai miniversoja oman maun mukaan
Valmistus:
- Lämmitä uuni 225 C
- Ruskista jauheliha ja sekoita joukkoon Taco mausteseos. Jatka ruskistusta vielä hetken niin, että mauste tarttuu kunnolla jauhelihaan
- Laita uunipellille/ vuokaan leivinpaperi ja levitä päälle RyeNachot
- Levitä nachojen päälle tomaattisalsa, ruskistettu jauheliha ja juustokastike
- Lämmitä uunissa 225 C n. 5 min, kunnes pinta saa hieman väriä
- Koristele nachovuoka turkkilaisella jogurtilla, punasipulilla, limellä ja korianterilla/versoilla oman maun mukaan
- Parhaimmillaan heti nautittuna
P.S. Lisää tulisuutta saat lisäämällä nachojen päälle esimerkiksi jalapenoviipaleita!