• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohiceviche

Lohiceviche on raikas eteläamerikkalainen limetinmehulla raakakypsytetty kalaruoka, joka sopii hyvin alkupalaksi. Noin 2,10€/annos.
Lohiceviche
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 500gnahatonta lohifileetä
    • n. 1 1/2tlhienoa merisuolaa
    • 1 1/2dllimetinmehua (n. 6 limettiä)
    • 1(60 g)pieni punasipuli
    • ripaussokeria
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dlkorianteria hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kala melko pieniksi kuutioiksi ja mausta se suolalla. Kaada limetinmehu kalakuutioiden päällle ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa vielä 1-2 tuntia. Tarkista maku. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa alkuruokana esimerkiksi maissilastujen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa cevichen tuoreella raastetulla inkiväärillä (noin 1 1/2 tl) tai kookosmaidolla (1 dl). Hedelmäisen cevichen saat, kun lisäät joukkoon kuutioitua avokadoa tai mangoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille12