Stella Artois on joulunajan tähtiolut – nyt myös ekologisessa monipakkauksessa

Stella Artois on joulunajan tähtiolut – nyt myös ekologisessa monipakkauksessa

Päivitetty 24.11.2020

Vuosikymmeniä sitten syntyi kullankeltainen lager, joka kehitettiin varta vasten joulua ja sen yhdessäolon hetkiä juhlistamaan. Pehmeä Stella Artois sopii tänäkin päivänä täydellisesti niin pikkujoulupöytään kuin joulunpyhien juhlajuomaksi.

Stella Artois on joulunajan tähtiolut

Vuonna 1926 suositussa belgialaispanimossa haluttiin juhlistaa tulevaa joulua ikimuistettavalla tavalla. Syntyi korkealuokkainen vaalea lager, jonka valmistuksessa perinteikäs Artois-panimo hyödynsi vain parhaita raaka-aineita. Olut sai nimekseen Stella Artois. Pullon kylkeä koristi tähti, jolla viitattiin Stella-nimen latinankieliseen alkuperään. Jouluolueksi kehitetty belgialainen lager on sittemmin hurmannut oluen ystäviä pehmeällä maullaan eri puolella maailmaa.

Joulupöydän monipuolisin olut

Kevyt ja raikas Stella Artois sopii erinomaisesti joulun juhlapöytään. Tasapainoinen, miellyttävän katkera maku tekee siitä loistavan parin jouluaterian monenlaisille makuelämyksille.

Alkuruokapöydän herkulliset juustot saavat vertaistansa seuraa jälkimaultaan virkistävästä Stella Artoisista. Kevyt lager sopii luontevasti niin kalojen, joulun perinteisten laatikoiden kuin kinkunkin kylkeen. Pehmeän tasapainoisuutensa ansiosta belgialaisolut toimii mainiosti myös kermaisten jälkiruokien seurana: yhdistä esimerkiksi jouluisen juustokakun tai klassisen crème brûléen kanssa. Virkistävä jälkimaku tekee Stella Artoisista myös täydellisen juoman eri ruokalajien välille.

Stella Artoisia pantiin alun perin juuri joulun juhlapyhiä varten. Siksi on se myös mitä loistavin lahja oluen ystävälle. Suomalaiseen jouluun kuuluu perinteisesti myös joulusauna. Kun joulusaunoja etsii raikasta janojuomaa, on kevyt lager ykkösvalinta.

Suosikkiolut nyt ympäristöystävällisessä monipakkauksessa

Stella Artoisin panemisprosessissa käytetään parhaita raaka-aineita, jotka takaavat kullankeltaisen lager-oluen täyteläisen ja tunnistettavan maun sekä korkean laadun.

Belgian vanhinta lageria saa K-ryhmän kaupoista sekä puolen litran tölkeissä että 0,33 litran lasipulloissa. Syyskuusta lähtien suosikkiolut on ollut saatavilla myös kätevissä monipakkauksissa, joiden pakkausmuovi on korvattu ympäristöystävällisellä pahvilla. Monipakkauksissa on kuusi 0,33 litran tölkkiä alkoholipitoisuudeltaan 5,0 %.

Stella Artois