• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Graavisiika

Graavi- eli tuoresuolattu siika maistuu perunoiden, ruis- tai saaristolaisleivän kanssa. N. 2,70€/annos*.
Graavisiika
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • yli 60 min
  • 31,1 kcal / annos (40g)

Ainekset

n. 5 annosta
    • 2(n. 300 g)siikafileetä
    • n. 1rklkarkeaa merisuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • 1/4tlkokonaisia mustapippureita
    • 1sitruuna tai limetti

Valmistus

yli 60 min
  1. Pyyhi kalafileet talouspaperilla kuiviksi. Poista ruodot.
  2. Ripottele fileille tasaisesti merisuolaa, sokeria ja huhmaressa rouhittuja pippureita. Ripottele tillinoksia fileiden pinnalle. Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti leivinpaperilla tai tuorekelmulla ja foliolla.
  3. Anna kalan suolaantua jääkaapissa noin vuorokausi. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Pyyhi tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
  4. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Koristele esimerkiksi sitruunan- tai limetinlohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 31,1 kcal130 kJ
  • Proteiinia4,75 g
  • Hiilihydraatteja0,43 g
  • Rasvaa1,02 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille