Perinteinen joulukinkku
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
1 (6–8 kg) | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 | kananmunan keltuainen tai |
3 rkl | Pirkka sinappia tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
(kokonaisia neilikoita) tai |
Valmistus
Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu koosta riippuen 3–4 vuorokautta. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sekoita sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Koristele halutessasi neilikoilla. Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Meira Neilikka 15g kok pussi mausteHinta 1,65/kpl110,00/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,29/kpl4,30/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15gHinta 2,29/kpl152,67/kg
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Meira perinteinen sinappi 950gHinta 4,25/kpl4,47/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min2,6(8 arviota)
- yli 60 min4,7(30 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min3,9(38 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,7(99 arviota)
- yli 60 min2,3(7 arviota)
Arvostele resepti
- repa1 vuosi sittenhyvät ohjeet
- Tarkempaa kiitos2 vuotta sittenK-ruoka sivulla on juttu, että 'pienen kinkun voi paistaa myös jäisenä'. Niin minkä kokoinen on PIENI kinkku kilogrammoina? Meidän isän mielestä pieni kinkku on 7 kg ja minun mielestäni 3 kg.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTarkempaa kiitos, pienellä kinkulla viitataan noin 2-3 kg painoiseen kinkkuun.
- Timo Porola (tporola@gmail.com).4 vuotta sittenPerinteinen kuorrutus on paras vaihtoehto eli Perussinappia ja korppujauhoa