Perinteinen joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen joulukinkku

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Perinteinen joulukinkku kuuluu suomalaisten joulupöytään. Voit kuorruttaa kinkun sinappi-keltuaisseoksen sijaan pelkällä korppujauholla.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

1 (6–8 kg)
 
Pirkka juhlakinkku potkalla (pakaste)
tai

Kuorrutus

1
 
kananmunan keltuainen
tai
3 rkl
 
Pirkka sinappia
tai
1 dl
 
korppujauhoja
tai
 
(kokonaisia neilikoita)
tai

Valmistus

yli 60 min

Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu koosta riippuen 3–4 vuorokautta. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.

Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.

Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sekoita sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Koristele halutessasi neilikoilla. Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,29/kpl
    4,30/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,65/kpl
    110,00/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
    Hinta 1,35/kpl
    10,80/kg
  • Myllyn Paras Maustekorppujauho 300g
    Hinta 1,65/kpl
    5,50/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,09/kpl
    3,41/kg
  • Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,29/kpl
    152,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (59 arviota)

  • Ville
    5 kuukautta sitten
    Hyvät ohjeet. Kohta ”Ainekset” erikseen kauppareissua varten ja kun painaa kohtaa ”Valmistus” tulee ohjeet askel kerrallaan. Siinä on kädestä taluttaen kerrottu sulattamisesta kuorruttamiseen. Paistolämpötilat ja ajat ja vinkit kinkun sisälämpötilasta kun on valmis . Voi vielä käyttää ohjetta muistilistana ja ruksata suoritetut työvaiheet. Hyvää Joulua.
  • Aatusi 🎄🎅
    5 kuukautta sitten
    En kyllä nähnyt paistolämpötilaa enkä valmiin kinkun lämpötilaa eli kaikkein tärkeimmät puuttui. Voi, voi 😡👎
  • repa
    2 vuotta sitten
    hyvät ohjeet
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Tarkempaa kiitos, pienellä kinkulla viitataan noin 2-3 kg painoiseen kinkkuun.
  • Tarkempaa kiitos
    3 vuotta sitten
    K-ruoka sivulla on juttu, että 'pienen kinkun voi paistaa myös jäisenä'. Niin minkä kokoinen on PIENI kinkku kilogrammoina? Meidän isän mielestä pieni kinkku on 7 kg ja minun mielestäni 3 kg.
  • Timo Porola (tporola@gmail.com).
    5 vuotta sitten
    Perinteinen kuorrutus on paras vaihtoehto eli Perussinappia ja korppujauhoa