• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perinteinen joulukinkku

Joulukinkku kuuluu suomalaisten joulupöytään. Pirkka koekeittiön ohjeella kinkku onnistuu varmasti.
Perinteinen joulukinkku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 223 kcal / 100 g

Ainekset

1 kpl
    • 1Pirkka perinteinen pikkukinkku (7-8 kg)

Kuorrutus

    • 1keltuainen
    • 3rklPirkka sinappia
    • 1dlPirkka mantelirouhetta, korppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu 3-4 vrk. Sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98-100 astetta.
  2. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
  3. Kypsennä kinkku 125 asteen lämmössä kunnes paistomittari osoittaa noin 75-80 astetta. Aikaa kuluu noin 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  4. Anna kinkun hiukan jäähtyä. Poista nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle mantelirouhetta ja/tai korppujauhoja. Kuorruta kinkku 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa kinkku esimerkiksi omenasosekastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 223 kcal934 kJ
  • Proteiinia18,9 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5