Perinteinen joulukinkku
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Perinteinen joulukinkku kuuluu suomalaisten joulupöytään. Voit kuorruttaa kinkun sinappi-keltuaisseoksen sijaan pelkällä korppujauholla.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
1 (6–8 kg) | joulukinkku potkalla (pakaste) tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 | kananmunan keltuainen tai |
3 rkl | Pirkka sinappia tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
(kokonaisia neilikoita) tai |
Valmistus
yli 60 min
Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu koosta riippuen 3–4 vuorokautta.
Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi. Katso halutessasi kinkun paiston vaihekuvat.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sekoita sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Koristele halutessasi neilikoilla. Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Neilikka 15g kok pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 1,03/kpl68,67/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (86,00/kg)
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,35/kpl10,80/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15gHinta 2,29/kpl152,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(33 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min3,0(15 arviota)
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- yli 60 min3,0(34 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,7(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (80 arviota)
- Ville1 vuosi sittenHyvät ohjeet. Kohta ”Ainekset” erikseen kauppareissua varten ja kun painaa kohtaa ”Valmistus” tulee ohjeet askel kerrallaan. Siinä on kädestä taluttaen kerrottu sulattamisesta kuorruttamiseen. Paistolämpötilat ja ajat ja vinkit kinkun sisälämpötilasta kun on valmis . Voi vielä käyttää ohjetta muistilistana ja ruksata suoritetut työvaiheet. Hyvää Joulua.
- Aatusi 🎄🎅1 vuosi sittenEn kyllä nähnyt paistolämpötilaa enkä valmiin kinkun lämpötilaa eli kaikkein tärkeimmät puuttui. Voi, voi 😡👎
- repa3 vuotta sittenhyvät ohjeet
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTarkempaa kiitos, pienellä kinkulla viitataan noin 2-3 kg painoiseen kinkkuun.
- Tarkempaa kiitos4 vuotta sittenK-ruoka sivulla on juttu, että 'pienen kinkun voi paistaa myös jäisenä'. Niin minkä kokoinen on PIENI kinkku kilogrammoina? Meidän isän mielestä pieni kinkku on 7 kg ja minun mielestäni 3 kg.