Perinteinen joulukinkku
Perinteinen joulukinkku kuuluu suomalaisten joulupöytään. Voit kuorruttaa kinkun sinappi-keltuaisseoksen sijaan pelkällä korppujauholla.
yli 60 min223 kcal / 100 g
Ainekset
Kuorrutus
- 1kananmunan keltuainen
- 3rklPirkka sinappia
- 1dlkorppujauhoja
- (kokonaisia neilikoita)
Valmistus
yli 60 min- Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu koosta riippuen 3-4 vuorokautta. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
- Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
- Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
- Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sekoita sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Koristele halutessasi neilikoilla. Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 223 kcal934 kJ
- Proteiinia 18,9 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa16,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
hyvät ohjeet
K-ruoka sivulla on juttu, että 'pienen kinkun voi paistaa myös jäisenä'. Niin minkä kokoinen on PIENI kinkku kilogrammoina? Meidän isän mielestä pieni kinkku on 7 kg ja minun mielestäni 3 kg.
Tarkempaa kiitos, pienellä kinkulla viitataan noin 2-3 kg painoiseen kinkkuun.
Perinteinen kuorrutus on paras vaihtoehto eli Perussinappia ja korppujauhoa