Piparijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Piparijuustokakku on pikkujoulujen hitti! Piparkakkua on juustokakun pohjassa, täytteessä sekä koristeena. Kinuskikastike täydentää nautinnon.
Ainekset
12 annosta
150 g | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
2 | liivatelehteä tai |
1 rkl | vettä tai |
50 g | tai |
1 prk (2 dl) | Arla Luomu kuohukermaa tai |
2 prk (à 200 g) | Arla Ihana piparkakkurahkaa tai |
Pinnalle | |
tai | |
tai |
Valmistus
yli 60 min
Vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita sula rasva keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma.
Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä käsin murskatut piparkakut.
Kaada täyte kakkuvuokaan ja painele pintaan halutessasi jo tässä vaiheessa muutama puolikas piparkakku. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Nosta kinuskipurkin toinen reuna auki ja leikkaa kulmaan saksilla pienen pieni reikä. Näin saat kinuskia valutettua ohuena nauhana. Valuta kinuskia kakun pinnalle ja koristele piparkakuilla.
Reseptin alkuperäinen veden määrä (1/2 rkl) on tuplattu, jotta liivatteiden liuottaminen onnistuu helpommin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(210 arvostelua)
- yli 60 min4,7(254 arvostelua)
- yli 60 min4,1(113 arvostelua)
- yli 60 min4,0(259 arvostelua)
- yli 60 min4,0(72 arvostelua)
- yli 60 min3,9(219 arvostelua)
- yli 60 min4,0(237 arvostelua)
- yli 60 min3,9(600 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (512 arvostelua)
- Niina3 kuukautta sittenKamala
- Shini1 vuosi sittenJuustokakku mihin ei tule juustoa..
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJuustohiiri, kiitos kommentistasi! Rahka luokitellaan juustoksi, mistä johtuen reseptin nimi on piparijuustokakku.
- Juustohiiri1 vuosi sittenKävin kaupassa ja huomasin, että juusto unohtui ostaa. Katsoin reseptiä uudestaan ja eihän tässä ole juustoa ollenkaan. Erikoista, että rahka luokitellaan juustoksi, kun muihin juustokakkuihin tulee sekä rahkaa että juustoa. Ajattelin sitten tuunata tämän kakun niin, että jätän kinuskikastikkeen pois (saattaa tehdä kakusta liian makean) ja lisätä täytteeseen vaniljatuorejuustoa, jolloin tästä saattaa tulla oikea juustokakku.
- Vanilja2 vuotta sittenHelppo ja on hyvää. Vaikkei kyllä juustokakku oikeasti olekkaan, kun ei tähän juustoa tule. Kakku löytyy meidän joulupöydässä
- Miia2 vuotta sittenTein täysin ohjeen mukaan ja kakusta tuli oikein hyvää. Liivatteetkin suli hyvin. Kiitos hyvästä reseptistä!
- Marika2 vuotta sittenTosi hyvä ja helppo resepti, tehtiin useamman kerran jouluna. Ei ole liian makea. Nyt kokeilen, saisiko tästä mangorahkalla pääsiäiseksi kivan kakun.
- Jouluateria3 vuotta sittenSyötiin jälkkäriksi sulatettujen marjojen kanssa, oikein hyvä combo. :)
- Leipuri Pulla ja rouva Pulla3 vuotta sittenHei. Tein ohjeen mukaan ja vuokakin oli 20 cm. Kakku on kokonaisuudessaan aivan liian makea. Kinuskikastikekin turha lisäys. Yhdet palat syötiin ja loput lensi juuri roskiin.
- H3 vuotta sittenEi tullut kovin kummoinen kakku tällä reseptillä..... Taitaa noin puolet jäädä syömättä
- Tiina-tonttu3 vuotta sittenTämä oli helppo toteuttaa ja aivan taivaallisen hyvän makuista. Minäkin laitoin vähän enemmän vettä liivatteelle, jotta sain sen sulatettua. Tein juustokakun vähän isompan irtopohjavuokaan, joten lisäsin hieman pohja-ainesten määrää. Rahka-kerma täytettä tein juuri ohjeen mukaisen määrän. Kiitos iisistä reseptistä ja hyvää joulua!
- ilona3 vuotta sittenHei! Miksi tässä ohjeessa olevaa piparirahkaa ei ole myynnissä ainakaan paikallisessa K-Linkissä? Jos ohje löytyy K-ruoka -sivustolla oletan tarvikkeiden löytyvän myös K-kaupasta. Onneksi samassa pihapiirissä oli saksalainen kilpailija, joiden valikoimasta rahka löytyi.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenilona, harmillista, ettei reseptiin käytettyä rahkaa ole löytynyt asioimastasi K-ruokakaupasta. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy asioimastasi K-kaupasta, kannattaa kaupan henkilökunnalle esittää toive tuotteen lisäämisestä kaupan valikoimaan.
- Tallu3 vuotta sittenTarvitseeko vuokaa voidella? Vai irtoaako kakku vuoasta ilman voitelua tai reunapaperia?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTallu, vuokaa ei ole välttämätöntä voidella tai suojata reunapaperilla. Reunapaperina voi toki halutessaan käyttää leivinpaperia tai reunakalvoa, tällöin kakun pinnasta tulee tasaisempi.
- Nina3 vuotta sittenMissä se juusto tässä kakussa on?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenNina, tähän reseptiin käytetään rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi.
- Muumimamma3 vuotta sittenVaikuttaa kivalta ja tätä täytyykin kokeilla. Riittääköhän tuo määrä 25cm kakkuvuokaan vai olisiko ohje viisasta suurentaa esim. puolella?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMuumimamma, kakku on testattu 20 cm vuoalla, joten pohjan ja täytteen määrää kannattaaa jonkin verran lisätä. Muuten juustokakusta voi tulla turhan matala tai keksiseos ei riitä koko vuoan pohjalle.
- Sinna3 vuotta sittenOikein maukas, eikä yhtään liian makea. Kuvan kakku ei tosin taida olla halkaisijaltaan 20cm. Ainakin omasta tuli todella korkea, sekä pohjastaan että täytteestään.
- Kielipoliisi3 vuotta sittenKuten Tanja ihmettelen miksi kakun nimi on käännetty aivan väärin ruotsiksi, ennen kuin katsoin ohjetta mietin että mikä ihmeen kakku on piparjuurikakku=pepparrotskaka 🤣. Voisitteko korjata, eli pepparkaksostkaka
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTanja ja Kielipoliisi, pahoittelemme tätä asiakaskirjeeseen päässyttä käännöskukkasta.
- Eeva-Esteri3 vuotta sittenResepti vaikuttaa hyvältä ja toimivalta, eikä ole liian monimutkainen. Tätä aion tehdä itsenäisyyspäiväksi🎂.
- Koekeittiö3 vuotta sittenHei Kaikki valmiiksi ennen joulua,juustokakun voi pakastaa ilman koristelua. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan edelisenä päivänä.
- Kaikki valmiiksi ennen joulua3 vuotta sittenVoiko piparijuustokakun tehdä valmiiksi jo nyt ja laittaa pakastimeen ja entäs sulamisaika?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHei, tähän reseptiin tulee tosiaan rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi. Harmillista, että resepti ei ole mieluinen.
- Tanja3 vuotta sittenPiparijuustokakku ei ole Pepparrotstårta på svenska. Pepparrot on piparjuuri suomeksi. Så det så
- Hämmentynyt3 vuotta sittenMulla on vaan sellanen kysymys, et miks tää on juustokakku, kun ei ole juustoa :D ..mutta hyvältä vaikuttaa kyllä muuten!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHämmentynyt ja todella närkästynyt, ikävää, että kakun nimi on aiheuttanut ihmetystä. Tähän kakkuun ei tosiaan tule tuorejuustoa vaan rahkaa. Välitämme palautteen nimestä eteenpäin.
- Inka3 vuotta sittenTämä oli tosi hyvä resepti! Vesimäärä ei ihan riittänyt sulattamaan liivatteita,joten vettä laitoin hiukan enemmän. Teen tätä varmasti uudelleen!