Hyppää sisältöön
PiparijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Piparijuustokakku on joulun ajan kestosuosikki! Piparkakkua on juustokakun pohjassa, täytteessä sekä koristeena. Makea kinuskikastike täydentää nautinnon.

    Ainekset

    12 annosta
    150 g
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai
    50 g
     
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    2 prk (à 200 g)
     
    Arla Ihana piparkakkurahkaa
    tai

    Pinnalle

     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 244 kJ / 298 kcal
    Rasva
    20,7 g
    josta tyydyttynyttä
    11,6 g
    Hiilihydraatit
    21,6 g
    josta sokereita
    13,1 g
    Proteiini
    5,2 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita sula rasva keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
    Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma.
    Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä käsin murskatut piparkakut.
    Kaada täyte kakkuvuokaan ja painele pintaan halutessasi jo tässä vaiheessa muutama puolikas piparkakku. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
    Nosta kinuskipurkin toinen reuna auki ja leikkaa kulmaan saksilla pienen pieni reikä. Näin saat kinuskia valutettua ohuena nauhana. Valuta kinuskia kakun pinnalle ja koristele piparkakuilla.
    Reseptin alkuperäinen veden määrä (1/2 rkl) on tuplattu, jotta liivatteiden liuottaminen onnistuu helpommin.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,49/kpl
      3,72/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/l
    • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Plussa-etu −17 %
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,40/2 kpl
      70,59/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (85,29/kg)
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (542 arviota)

    • Eija
      1 vuosi sitten
      Oli oikein hyvää ja synttäreillä teki kauppansa
    • Shini
      3 vuotta sitten
      Juustokakku mihin ei tule juustoa..
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Juustohiiri, kiitos kommentistasi! Rahka luokitellaan juustoksi, mistä johtuen reseptin nimi on piparijuustokakku.
    • Juustohiiri
      3 vuotta sitten
      Kävin kaupassa ja huomasin, että juusto unohtui ostaa. Katsoin reseptiä uudestaan ja eihän tässä ole juustoa ollenkaan. Erikoista, että rahka luokitellaan juustoksi, kun muihin juustokakkuihin tulee sekä rahkaa että juustoa. Ajattelin sitten tuunata tämän kakun niin, että jätän kinuskikastikkeen pois (saattaa tehdä kakusta liian makean) ja lisätä täytteeseen vaniljatuorejuustoa, jolloin tästä saattaa tulla oikea juustokakku.
    • Vanilja
      4 vuotta sitten
      Helppo ja on hyvää. Vaikkei kyllä juustokakku oikeasti olekkaan, kun ei tähän juustoa tule. Kakku löytyy meidän joulupöydässä
    • Miia
      4 vuotta sitten
      Tein täysin ohjeen mukaan ja kakusta tuli oikein hyvää. Liivatteetkin suli hyvin. Kiitos hyvästä reseptistä!
    • Marika
      4 vuotta sitten
      Tosi hyvä ja helppo resepti, tehtiin useamman kerran jouluna. Ei ole liian makea. Nyt kokeilen, saisiko tästä mangorahkalla pääsiäiseksi kivan kakun.
    • Jouluateria
      5 vuotta sitten
      Syötiin jälkkäriksi sulatettujen marjojen kanssa, oikein hyvä combo. :)
    • Leipuri Pulla ja rouva Pulla
      5 vuotta sitten
      Hei. Tein ohjeen mukaan ja vuokakin oli 20 cm. Kakku on kokonaisuudessaan aivan liian makea. Kinuskikastikekin turha lisäys. Yhdet palat syötiin ja loput lensi juuri roskiin.
    • H
      5 vuotta sitten
      Ei tullut kovin kummoinen kakku tällä reseptillä..... Taitaa noin puolet jäädä syömättä
    • Tiina-tonttu
      5 vuotta sitten
      Tämä oli helppo toteuttaa ja aivan taivaallisen hyvän makuista. Minäkin laitoin vähän enemmän vettä liivatteelle, jotta sain sen sulatettua. Tein juustokakun vähän isompan irtopohjavuokaan, joten lisäsin hieman pohja-ainesten määrää. Rahka-kerma täytettä tein juuri ohjeen mukaisen määrän. Kiitos iisistä reseptistä ja hyvää joulua!
    • ilona
      5 vuotta sitten
      Hei! Miksi tässä ohjeessa olevaa piparirahkaa ei ole myynnissä ainakaan paikallisessa K-Linkissä? Jos ohje löytyy K-ruoka -sivustolla oletan tarvikkeiden löytyvän myös K-kaupasta. Onneksi samassa pihapiirissä oli saksalainen kilpailija, joiden valikoimasta rahka löytyi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      ilona, harmillista, ettei reseptiin käytettyä rahkaa ole löytynyt asioimastasi K-ruokakaupasta. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy asioimastasi K-kaupasta, kannattaa kaupan henkilökunnalle esittää toive tuotteen lisäämisestä kaupan valikoimaan.
    • Tallu
      5 vuotta sitten
      Tarvitseeko vuokaa voidella? Vai irtoaako kakku vuoasta ilman voitelua tai reunapaperia?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Tallu, vuokaa ei ole välttämätöntä voidella tai suojata reunapaperilla. Reunapaperina voi toki halutessaan käyttää leivinpaperia tai reunakalvoa, tällöin kakun pinnasta tulee tasaisempi.
    • Nina
      5 vuotta sitten
      Missä se juusto tässä kakussa on?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Nina, tähän reseptiin käytetään rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi.
    • Muumimamma
      5 vuotta sitten
      Vaikuttaa kivalta ja tätä täytyykin kokeilla. Riittääköhän tuo määrä 25cm kakkuvuokaan vai olisiko ohje viisasta suurentaa esim. puolella?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Muumimamma, kakku on testattu 20 cm vuoalla, joten pohjan ja täytteen määrää kannattaaa jonkin verran lisätä. Muuten juustokakusta voi tulla turhan matala tai keksiseos ei riitä koko vuoan pohjalle.
    • Sinna
      5 vuotta sitten
      Oikein maukas, eikä yhtään liian makea. Kuvan kakku ei tosin taida olla halkaisijaltaan 20cm. Ainakin omasta tuli todella korkea, sekä pohjastaan että täytteestään.
    • Kielipoliisi
      5 vuotta sitten
      Kuten Tanja ihmettelen miksi kakun nimi on käännetty aivan väärin ruotsiksi, ennen kuin katsoin ohjetta mietin että mikä ihmeen kakku on piparjuurikakku=pepparrotskaka 🤣. Voisitteko korjata, eli pepparkaksostkaka
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Tanja ja Kielipoliisi, pahoittelemme tätä asiakaskirjeeseen päässyttä käännöskukkasta.
    • Eeva-Esteri
      5 vuotta sitten
      Resepti vaikuttaa hyvältä ja toimivalta, eikä ole liian monimutkainen. Tätä aion tehdä itsenäisyyspäiväksi🎂.
    • Koekeittiö
      5 vuotta sitten
      Hei Kaikki valmiiksi ennen joulua,juustokakun voi pakastaa ilman koristelua. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan edelisenä päivänä.
    • Kaikki valmiiksi ennen joulua
      5 vuotta sitten
      Voiko piparijuustokakun tehdä valmiiksi jo nyt ja laittaa pakastimeen ja entäs sulamisaika?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hei, tähän reseptiin tulee tosiaan rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi. Harmillista, että resepti ei ole mieluinen.
    • Tanja
      5 vuotta sitten
      Piparijuustokakku ei ole Pepparrotstårta på svenska. Pepparrot on piparjuuri suomeksi. Så det så
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hämmentynyt ja todella närkästynyt, ikävää, että kakun nimi on aiheuttanut ihmetystä. Tähän kakkuun ei tosiaan tule tuorejuustoa vaan rahkaa. Välitämme palautteen nimestä eteenpäin.
    • Hämmentynyt
      5 vuotta sitten
      Mulla on vaan sellanen kysymys, et miks tää on juustokakku, kun ei ole juustoa :D ..mutta hyvältä vaikuttaa kyllä muuten!
    • Inka
      5 vuotta sitten
      Tämä oli tosi hyvä resepti! Vesimäärä ei ihan riittänyt sulattamaan liivatteita,joten vettä laitoin hiukan enemmän. Teen tätä varmasti uudelleen!