PiparijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparijuustokakku

Piparijuustokakku on pikkujoulujen hitti! Piparkakkua on juustokakun pohjassa, täytteessä sekä koristeena. Kinuskikastike täydentää nautinnon.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita sula rasva keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma.
  3. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä käsin murskatut piparkakut.
  4. Kaada täyte kakkuvuokaan ja painele pintaan halutessasi jo tässä vaiheessa muutama puolikas piparkakku. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
  5. Nosta kinuskipurkin toinen reuna auki ja leikkaa kulmaan saksilla pienen pieni reikä. Näin saat kinuskia valutettua ohuena nauhana. Valuta kinuskia kakun pinnalle ja koristele piparkakuilla.

Tiesitkö että...

Reseptin alkuperäinen veden määrä (1/2 rkl) on tuplattu, jotta liivatteiden liuottaminen onnistuu helpommin.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka piparkakku 350g
    Pirkka piparkakku 350g
    1,69/kpl4,83/kg
  • Pirkka Ohut piparkakku 375g
    Pirkka Ohut piparkakku 375g
    -9 %4,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-9 %
    2,49/kpl6,64/kg
  • K-Menu piparkakku 400g
    K-Menu piparkakku 400g
    1,29/kpl3,23/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,89/kpl14,45/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-20 %
    0,87/kpl51,18/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Arla kuohukerma 2dl luomu
    Arla kuohukerma 2dl luomu
    1,25/kpl6,25/l
  • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
    Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
    1,45/kpl7,25/l
  • Pirkka kinuskikastike 300g
    Pirkka kinuskikastike 300g
    2,65/kpl8,83/kg
  • O'hoj Kinuskikastike 350 g
    O'hoj Kinuskikastike 350 g
    3,95/kpl11,29/kg
  • O'hoj Suolainen kinuski 350g
    O'hoj Suolainen kinuski 350g
    3,95/kpl11,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 332 arvostelua
  • Marika8.4.2020

    Tosi hyvä ja helppo resepti, tehtiin useamman kerran jouluna. Ei ole liian makea. Nyt kokeilen, saisiko tästä mangorahkalla pääsiäiseksi kivan kakun.

  • Jouluateria27.12.2019

    Syötiin jälkkäriksi sulatettujen marjojen kanssa, oikein hyvä combo. :)

  • Leipuri Pulla ja rouva Pulla26.12.2019

    Hei. Tein ohjeen mukaan ja vuokakin oli 20 cm. Kakku on kokonaisuudessaan aivan liian makea. Kinuskikastikekin turha lisäys. Yhdet palat syötiin ja loput lensi juuri roskiin.

  • H25.12.2019

    Ei tullut kovin kummoinen kakku tällä reseptillä..... Taitaa noin puolet jäädä syömättä

  • Tiina-tonttu23.12.2019

    Tämä oli helppo toteuttaa ja aivan taivaallisen hyvän makuista. Minäkin laitoin vähän enemmän vettä liivatteelle, jotta sain sen sulatettua. Tein juustokakun vähän isompan irtopohjavuokaan, joten lisäsin hieman pohja-ainesten määrää. Rahka-kerma täytettä tein juuri ohjeen mukaisen määrän. Kiitos iisistä reseptistä ja hyvää joulua!

  • ilona21.12.2019

    Hei! Miksi tässä ohjeessa olevaa piparirahkaa ei ole myynnissä ainakaan paikallisessa K-Linkissä? Jos ohje löytyy K-ruoka -sivustolla oletan tarvikkeiden löytyvän myös K-kaupasta. Onneksi samassa pihapiirissä oli saksalainen kilpailija, joiden valikoimasta rahka löytyi.

  • K-Kuluttajapalvelu21.12.2019

    ilona, harmillista, ettei reseptiin käytettyä rahkaa ole löytynyt asioimastasi K-ruokakaupasta. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy asioimastasi K-kaupasta, kannattaa kaupan henkilökunnalle esittää toive tuotteen lisäämisestä kaupan valikoimaan.

  • Tallu20.12.2019

    Tarvitseeko vuokaa voidella? Vai irtoaako kakku vuoasta ilman voitelua tai reunapaperia?

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2019

    Tallu, vuokaa ei ole välttämätöntä voidella tai suojata reunapaperilla. Reunapaperina voi toki halutessaan käyttää leivinpaperia tai reunakalvoa, tällöin kakun pinnasta tulee tasaisempi.

  • Nina5.12.2019

    Missä se juusto tässä kakussa on?

  • K-Kuluttajapalvelu5.12.2019

    Nina, tähän reseptiin käytetään rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi.

  • Muumimamma5.12.2019

    Vaikuttaa kivalta ja tätä täytyykin kokeilla. Riittääköhän tuo määrä 25cm kakkuvuokaan vai olisiko ohje viisasta suurentaa esim. puolella?

  • K-Kuluttajapalvelu5.12.2019

    Muumimamma, kakku on testattu 20 cm vuoalla, joten pohjan ja täytteen määrää kannattaaa jonkin verran lisätä. Muuten juustokakusta voi tulla turhan matala tai keksiseos ei riitä koko vuoan pohjalle.

  • Sinna3.12.2019

    Oikein maukas, eikä yhtään liian makea. Kuvan kakku ei tosin taida olla halkaisijaltaan 20cm. Ainakin omasta tuli todella korkea, sekä pohjastaan että täytteestään.

  • Kielipoliisi 25.11.2019

    Kuten Tanja ihmettelen miksi kakun nimi on käännetty aivan väärin ruotsiksi, ennen kuin katsoin ohjetta mietin että mikä ihmeen kakku on piparjuurikakku=pepparrotskaka 🤣. Voisitteko korjata, eli pepparkaksostkaka

  • K-Kuluttajapalvelu25.11.2019

    Tanja ja Kielipoliisi, pahoittelemme tätä asiakaskirjeeseen päässyttä käännöskukkasta.

  • Eeva-Esteri25.11.2019

    Resepti vaikuttaa hyvältä ja toimivalta, eikä ole liian monimutkainen. Tätä aion tehdä itsenäisyyspäiväksi🎂.

  • Koekeittiö23.11.2019

    Hei Kaikki valmiiksi ennen joulua,juustokakun voi pakastaa ilman koristelua. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan edelisenä päivänä.

  • Kaikki valmiiksi ennen joulua23.11.2019

    Voiko piparijuustokakun tehdä valmiiksi jo nyt ja laittaa pakastimeen ja entäs sulamisaika?

  • TODELLA Närkästynyt21.11.2019

    MISSÄ ON SE JUUSTO? TÄMÄ ON HUIJAUSTA KOKO RESEPTI. RAHKA EI KUULU JUUSTOKAKKUUN, VAAN SIIHEN LAITETAAN JUUSTOA!!!!

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2019

    Hei, tähän reseptiin tulee tosiaan rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi. Harmillista, että resepti ei ole mieluinen.

  • Tanja21.11.2019

    Piparijuustokakku ei ole Pepparrotstårta på svenska. Pepparrot on piparjuuri suomeksi. Så det så

  • Hämmentynyt21.11.2019

    Mulla on vaan sellanen kysymys, et miks tää on juustokakku, kun ei ole juustoa :D ..mutta hyvältä vaikuttaa kyllä muuten!

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2019

    Hämmentynyt ja todella närkästynyt, ikävää, että kakun nimi on aiheuttanut ihmetystä. Tähän kakkuun ei tosiaan tule tuorejuustoa vaan rahkaa. Välitämme palautteen nimestä eteenpäin.

  • Inka10.11.2019

    Tämä oli tosi hyvä resepti! Vesimäärä ei ihan riittänyt sulattamaan liivatteita,joten vettä laitoin hiukan enemmän. Teen tätä varmasti uudelleen!