Piparijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Piparijuustokakku on joulun ajan kestosuosikki! Piparkakkua on juustokakun pohjassa, täytteessä sekä koristeena. Makea kinuskikastike täydentää nautinnon.
Ainekset
12 annosta
150 g | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
2 | liivatelehteä tai |
1 rkl | vettä tai |
50 g | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
2 prk (à 200 g) | Arla Ihana piparkakkurahkaa tai |
Pinnalle | |
tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 244 kJ / 298 kcal |
Rasva | 20,7 g |
josta tyydyttynyttä | 11,6 g |
Hiilihydraatit | 21,6 g |
josta sokereita | 13,1 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita sula rasva keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma.
Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä käsin murskatut piparkakut.
Kaada täyte kakkuvuokaan ja painele pintaan halutessasi jo tässä vaiheessa muutama puolikas piparkakku. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Nosta kinuskipurkin toinen reuna auki ja leikkaa kulmaan saksilla pienen pieni reikä. Näin saat kinuskia valutettua ohuena nauhana. Valuta kinuskia kakun pinnalle ja koristele piparkakuilla.
Reseptin alkuperäinen veden määrä (1/2 rkl) on tuplattu, jotta liivatteiden liuottaminen onnistuu helpommin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositonHinta 1,69/kpl8,45/l
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Plussa-etu −17 %Dr. Oetker Liivatelehti 10kplPlussa-kortillaEtuhinta 2,40/2 kpl70,59/kgIlman Plussa-korttia 1,45/kpl (85,29/kg)
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(701 arviota)
- yli 60 min4,0(302 arviota)
- yli 60 min3,9(233 arviota)
- yli 60 min3,9(283 arviota)
- yli 60 min4,0(151 arviota)
- yli 60 min4,5(223 arviota)
- yli 60 min4,0(74 arviota)
- yli 60 min4,0(508 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (542 arviota)
- Eija1 vuosi sittenOli oikein hyvää ja synttäreillä teki kauppansa
- Shini3 vuotta sittenJuustokakku mihin ei tule juustoa..
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJuustohiiri, kiitos kommentistasi! Rahka luokitellaan juustoksi, mistä johtuen reseptin nimi on piparijuustokakku.
- Juustohiiri3 vuotta sittenKävin kaupassa ja huomasin, että juusto unohtui ostaa. Katsoin reseptiä uudestaan ja eihän tässä ole juustoa ollenkaan. Erikoista, että rahka luokitellaan juustoksi, kun muihin juustokakkuihin tulee sekä rahkaa että juustoa. Ajattelin sitten tuunata tämän kakun niin, että jätän kinuskikastikkeen pois (saattaa tehdä kakusta liian makean) ja lisätä täytteeseen vaniljatuorejuustoa, jolloin tästä saattaa tulla oikea juustokakku.
- Vanilja4 vuotta sittenHelppo ja on hyvää. Vaikkei kyllä juustokakku oikeasti olekkaan, kun ei tähän juustoa tule. Kakku löytyy meidän joulupöydässä
- Miia4 vuotta sittenTein täysin ohjeen mukaan ja kakusta tuli oikein hyvää. Liivatteetkin suli hyvin. Kiitos hyvästä reseptistä!
- Marika4 vuotta sittenTosi hyvä ja helppo resepti, tehtiin useamman kerran jouluna. Ei ole liian makea. Nyt kokeilen, saisiko tästä mangorahkalla pääsiäiseksi kivan kakun.
- Jouluateria5 vuotta sittenSyötiin jälkkäriksi sulatettujen marjojen kanssa, oikein hyvä combo. :)
- Leipuri Pulla ja rouva Pulla5 vuotta sittenHei. Tein ohjeen mukaan ja vuokakin oli 20 cm. Kakku on kokonaisuudessaan aivan liian makea. Kinuskikastikekin turha lisäys. Yhdet palat syötiin ja loput lensi juuri roskiin.
- H5 vuotta sittenEi tullut kovin kummoinen kakku tällä reseptillä..... Taitaa noin puolet jäädä syömättä
- Tiina-tonttu5 vuotta sittenTämä oli helppo toteuttaa ja aivan taivaallisen hyvän makuista. Minäkin laitoin vähän enemmän vettä liivatteelle, jotta sain sen sulatettua. Tein juustokakun vähän isompan irtopohjavuokaan, joten lisäsin hieman pohja-ainesten määrää. Rahka-kerma täytettä tein juuri ohjeen mukaisen määrän. Kiitos iisistä reseptistä ja hyvää joulua!
- ilona5 vuotta sittenHei! Miksi tässä ohjeessa olevaa piparirahkaa ei ole myynnissä ainakaan paikallisessa K-Linkissä? Jos ohje löytyy K-ruoka -sivustolla oletan tarvikkeiden löytyvän myös K-kaupasta. Onneksi samassa pihapiirissä oli saksalainen kilpailija, joiden valikoimasta rahka löytyi.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenilona, harmillista, ettei reseptiin käytettyä rahkaa ole löytynyt asioimastasi K-ruokakaupasta. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy asioimastasi K-kaupasta, kannattaa kaupan henkilökunnalle esittää toive tuotteen lisäämisestä kaupan valikoimaan.
- Tallu5 vuotta sittenTarvitseeko vuokaa voidella? Vai irtoaako kakku vuoasta ilman voitelua tai reunapaperia?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTallu, vuokaa ei ole välttämätöntä voidella tai suojata reunapaperilla. Reunapaperina voi toki halutessaan käyttää leivinpaperia tai reunakalvoa, tällöin kakun pinnasta tulee tasaisempi.
- Nina5 vuotta sittenMissä se juusto tässä kakussa on?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenNina, tähän reseptiin käytetään rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi.
- Muumimamma5 vuotta sittenVaikuttaa kivalta ja tätä täytyykin kokeilla. Riittääköhän tuo määrä 25cm kakkuvuokaan vai olisiko ohje viisasta suurentaa esim. puolella?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMuumimamma, kakku on testattu 20 cm vuoalla, joten pohjan ja täytteen määrää kannattaaa jonkin verran lisätä. Muuten juustokakusta voi tulla turhan matala tai keksiseos ei riitä koko vuoan pohjalle.
- Sinna5 vuotta sittenOikein maukas, eikä yhtään liian makea. Kuvan kakku ei tosin taida olla halkaisijaltaan 20cm. Ainakin omasta tuli todella korkea, sekä pohjastaan että täytteestään.
- Kielipoliisi5 vuotta sittenKuten Tanja ihmettelen miksi kakun nimi on käännetty aivan väärin ruotsiksi, ennen kuin katsoin ohjetta mietin että mikä ihmeen kakku on piparjuurikakku=pepparrotskaka 🤣. Voisitteko korjata, eli pepparkaksostkaka
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTanja ja Kielipoliisi, pahoittelemme tätä asiakaskirjeeseen päässyttä käännöskukkasta.
- Eeva-Esteri5 vuotta sittenResepti vaikuttaa hyvältä ja toimivalta, eikä ole liian monimutkainen. Tätä aion tehdä itsenäisyyspäiväksi🎂.
- Koekeittiö5 vuotta sittenHei Kaikki valmiiksi ennen joulua,juustokakun voi pakastaa ilman koristelua. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan edelisenä päivänä.
- Kaikki valmiiksi ennen joulua5 vuotta sittenVoiko piparijuustokakun tehdä valmiiksi jo nyt ja laittaa pakastimeen ja entäs sulamisaika?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei, tähän reseptiin tulee tosiaan rahkaa, joka luokitellaan virallisesti juustoksi. Harmillista, että resepti ei ole mieluinen.
- Tanja5 vuotta sittenPiparijuustokakku ei ole Pepparrotstårta på svenska. Pepparrot on piparjuuri suomeksi. Så det så
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHämmentynyt ja todella närkästynyt, ikävää, että kakun nimi on aiheuttanut ihmetystä. Tähän kakkuun ei tosiaan tule tuorejuustoa vaan rahkaa. Välitämme palautteen nimestä eteenpäin.
- Hämmentynyt5 vuotta sittenMulla on vaan sellanen kysymys, et miks tää on juustokakku, kun ei ole juustoa :D ..mutta hyvältä vaikuttaa kyllä muuten!
- Inka5 vuotta sittenTämä oli tosi hyvä resepti! Vesimäärä ei ihan riittänyt sulattamaan liivatteita,joten vettä laitoin hiukan enemmän. Teen tätä varmasti uudelleen!