Amerikkalainen omenakakku
Tuhti Amerikkalainen omenakakku yhdistää pehmeän tuorejuustotäytteen, rapean keksipohjan ja kanelisen omenahillokkeen. Koristele näyttävä kakku kinuskiraidoilla.
20 annostayli 60 min303 kcal / annos (100g)
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 100gPirkka voita
- 1tlkanelia
Pinnalle
- 1 3/4dlPirkka kinuskikastiketta
- 1ps(120 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
Omenatäyte
- 4-6(n. 1 kg)hapanta omenaa (Jonagold tai Granny Smith)
- 50gvoita
- 1 1/4dlfariinisokeria
- 1tlkanelia
Tuorejuustotäyte
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1kananmuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Koristeeksi
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1/4dlPirkka kinuskikastiketta
Valmistus
yli 60 min- Aloita valmistamalla omenatäyte. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ne ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Sulata rasva isossa kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lisää omenat hyvin sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna seoksen jäähtyä.
- Hienonna keksit pohjaa varten. Lisää sulatettu rasva ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat ja painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Säästä muutama pekaanipähkinä koristeluun ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Levitä kinuskikastike ja ripottele pähkinärouhe jäähtyneen pohjan päälle.
- Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sitruunanmehu, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Kaada omenatäyte pohjan päälle ja levitä pinnalle tuorejuustotäyte. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa.
- Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle. Raidoita kakku kinuskikastikkeella ja kuvioi vetämällä veitsellä raitojen vastaisesti molempiin suuntiin. Pyyhi veitsi välillä. Koristele kokonaisilla tai kevyesti rouhituilla pekaanipähkinöillä. Kakku on parhaimmillaan koristelupäivänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 303 kcal1 270 kJ
- Proteiinia 2,6 g
- Hiilihydraatteja22,1 g
- Rasvaa21,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ihanan makuinen ja mehevä kakku kahvipöytään!