• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Amerikkalainen omenakakku

Amerikkalainen omenakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 303 kcal / annos (100g)

Ainekset

20 annosta

Pohja

Pinnalle

Omenatäyte

    • 4-6(n. 1 kg)hapanta omenaa (Jonagold tai Granny Smith)
    • 50gvoita
    • 1 1/4dlfariinisokeria
    • 1tlkanelia

Tuorejuustotäyte

    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1kananmuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

    • 1prk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1/4dlPirkka kinuskikastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita valmistamalla omenatäyte. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ne ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Sulata rasva isossa kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lisää omenat hyvin sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Hienonna keksit pohjaa varten. Lisää sulatettu rasva ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat ja painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Säästä muutama pekaanipähkinä koristeluun ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Levitä kinuskikastike ja ripottele pähkinärouhe jäähtyneen pohjan päälle.
  3. Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sitruunanmehu, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Kaada omenatäyte pohjan päälle ja levitä pinnalle tuorejuustotäyte. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa.
  5. Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle. Raidoita kakku kinuskikastikkeella ja kuvioi vetämällä veitsellä raitojen vastaisesti molempiin suuntiin. Pyyhi veitsi välillä. Koristele kokonaisilla tai kevyesti rouhituilla pekaanipähkinöillä. Kakku on parhaimmillaan koristelupäivänä.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 303 kcal1 270 kJ
  • Proteiinia2,6 g
  • Hiilihydraatteja22,1 g
  • Rasvaa21,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille