Amerikkalainen omenakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Amerikkalainen omenakakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tuhti Amerikkalainen omenakakku yhdistää pehmeän tuorejuustotäytteen, rapean keksipohjan ja kanelisen omenahillokkeen. Koristele näyttävä kakku kinuskiraidoilla.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    200 g
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Pinnalle

    1 3/4 dl
     
    tai
    1 ps (120 g)
     
    tai

    Omenatäyte

    4–6 (n. 1 kg)
     
    hapanta omenaa (Jonagold tai Granny Smith)
    tai
    50 g
     
    voita
    tai
    1 1/4 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Tuorejuustotäyte

    200 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Koristeeksi

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1/4 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 192 kJ / 285 kcal
    Rasva
    19 g
    josta tyydyttynyttä
    8,5 g
    Hiilihydraatit
    25,2 g
    josta sokereita
    20,2 g
    Proteiini
    2,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Aloita valmistamalla omenatäyte. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ne ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Sulata rasva isossa kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lisää omenat hyvin sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna seoksen jäähtyä.

    Hienonna keksit pohjaa varten. Lisää sulatettu rasva ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat ja painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Säästä muutama pekaanipähkinä koristeluun ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Levitä kinuskikastike ja ripottele pähkinärouhe jäähtyneen pohjan päälle.

    Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sitruunanmehu, sokeri ja vanilliinisokeri.

    Kaada omenatäyte pohjan päälle ja levitä pinnalle tuorejuustotäyte. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa.

    Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle. Raidoita kakku kinuskikastikkeella ja kuvioi vetämällä veitsellä raitojen vastaisesti molempiin suuntiin. Pyyhi veitsi välillä. Koristele kokonaisilla tai kevyesti rouhituilla pekaanipähkinöillä. Kakku on parhaimmillaan koristelupäivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/l
    • Pirkka pekaanipähkinä 125g
      Hinta 3,15/kpl
      25,20/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,09/kpl
      10,45/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
      Hinta 2,65/kpl
      8,83/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 0,89/kpl
      2,23/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg