• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Minttuinen porkkanakakku

Minttuinen porkkanakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 181 kcal / annos (60g)

Ainekset

20 annosta
    • 3-4(200 g)porkkanaa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 3dlsokeria
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2tlkuivattua minttua
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 3kananmunaa
    • 1dlöljyä

Kuorrutus

    • 1prk(100 g)maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
    • 1prk(250 g)maitorahkaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1rklkirkasta minttulikööriä tai sitruunanmehua
    • 1 1/2dltomusokeria

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, minttu ja vanilliinisokeri keskenään.
  2. Hienonna pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouhe kuiva-aineiden joukkoon. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste. Lisää munaseokseen kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, vanilliinisokeri ja minttulikööri. Lisää lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele rouhituilla tai kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Porkkanakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 181 kcal756 kJ
  • Proteiinia4,5 g
  • Hiilihydraatteja15,1 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua