Minttuinen porkkanakakku
Minttuinen porkkanakakku kruunaa kahvipöydän - kokeile ja ihastu!
- 20 annosta
- yli 60 min
- 181 kcal / annos (60g)
Ainekset
20 annosta
- 3-4(200 g)porkkanaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 3dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2tlkuivattua minttua
- 1tlvanilliinisokeria
- 1/2ps(à 125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
- 3kananmunaa
- 1dlöljyä
Kuorrutus
- 1prk(100 g)maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
- 1prk(250 g)maitorahkaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 1rklkirkasta minttulikööriä tai sitruunanmehua
- 1 1/2dltomusokeria
Koristeeksi
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, minttu ja vanilliinisokeri keskenään.
- Hienonna pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouhe kuiva-aineiden joukkoon. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste. Lisää munaseokseen kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, vanilliinisokeri ja minttulikööri. Lisää lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele rouhituilla tai kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Porkkanakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 181 kcal756 kJ
- Proteiinia 4,5 g
- Hiilihydraatteja15,1 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kakku oli lievä pettymys, öljy ei sovi tähän leivonnaiseen, rasvan määrä muutenkin ehkä liian vähäinen. Myös kuorrutuksesta puuttui porkkanakakkuun kuuluva suolainen säväys. Rahkan maku korostui, sokeria liian vähän. Joten kakku jäi mauttoman makuiseksi. Onnistui muuten hyvin.
Tämä on maukas ohje. Teen aina tällä ja tulee raikkaan makuinen.