• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekaanipähkinä-kookoskakku

Pekaanipähkinä-kookoskakku on pehmeän herkullinen kahvipöydän tarjottava, joka säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.
Pekaanipähkinä-kookoskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 429 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Pohja

Täyte ja kuorrutus

    • 75gPirkka meijerivoita
    • n. 6dl(300 g)tomusokeria
    • 300gPirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 2tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten.
  2. Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
  4. Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja vanilliinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
  5. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä täyte väleihin, kakun päälle ja reunoille. Koristele pekaanipähkinä-kookoskakun pinta kokonaisilla ja reunat rouhituilla pähkinöillä.

Tiesitkö että...

Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 429 kcal1 790 kJ
  • Proteiinia4,25 g
  • Hiilihydraatteja40,4 g
  • Rasvaa28,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16
  • Kituna23.3.2017

    Olen tehnyt tällä reseptillä kakun, ja se oli aivan ihanaa. Leivoin myös gluteenittomilla jauhoilla samalla reseptillä muffinseja, ja ystäväpiirini ihastui niihin!