Mantelinen omenapiiras
Herkullinen omenapiirakka maistuu kaikille. Tässä versiossa on mukana manteleita ja makeita rusinoita. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
8 annosta30 - 60 min455 kcal / annos (145g)
Ainekset
8 annosta
Taikina
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlkanelia
Täyte
- 800ghappamia omenoita (esim. Jonagold)
- 2rklsitruunanmehua
- 1dlfariinisokeria
- 1dlrusinoita
- 1tlkanelia
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pane jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori omenat tarvittaessa ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Pane omenat kulhoon ja lisää muut täytteen ainekset.
- Levitä taikinasta 2/3 piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta leivinpaperin päällä kansi piirakalle. Nosta kansi piirakan päälle, ummista reunat ja pistele pinta.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 145g100 g
- 455 kcal1 910 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja52 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi