Ananas-banaanipiirakka
Mehevän ananas-banaanipiirakan teet nopeasti valmiista murotaikinasta. Hienonnetut mantelit antavat piirakalle hienostuneen aromin.
12 annosta30 - 60 min315 kcal / annos (105g)
Ainekset
12 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)
Täyte
- 1 1/2dlPirkka manteleita
- 1 1/4dlsokeria
- (1-2 tippaamanteliaromia)
- 2tlk(à 200 g)kermaviiliä
- 2kananmunaa
- 2tllimetin raastettua kuorta
- 2rkllimetin mehua
- 1tlkardemummaa
- 2tlk(à 227 g)Pirkka ananaspaloja
- 2(noin 380 g)kypsää banaania
Koristeluun
- Pirkka kookoshiutaleita
Valmistus
30 - 60 min- Kauli murotaikina pyöreäksi levyksi ja nosta voideltuun piirakkavuokaan (Ø 30 cm). Painele taikinaa myös vuoan reunoille. Nosta vuoka kylmään.
- Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää sokeri, manteliaromi, kermaviilit, munat, limetin raastettu kuori ja mehu sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
- Valuta ananakset. Kuori ja viipaloi banaanit. Levitä banaaniviipaleet tasaisesti pohjalle ja niiden päälle ananakset. Kaada päälle kermaviiliseos.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele kookoshiutaleilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 105g100 g
- 315 kcal1 310 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi