• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ananas-banaanipiirakka

Ananas-banaanipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 315 kcal / annos (105g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

    • 1 1/4dlsokeria
    • (1-2 tippaamanteliaromia)
    • 2tlk(à 200 g)kermaviiliä
    • 2kananmunaa
    • 2tllimetin raastettua kuorta
    • 2rkllimetin mehua
    • 1tlkardemummaa
    • 2(noin 380 g)kypsää banaania

Koristeluun

    • Pirkka kookoshiutaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli murotaikina pyöreäksi levyksi ja nosta voideltuun piirakkavuokaan (Ø 30 cm). Painele taikinaa myös vuoan reunoille. Nosta vuoka kylmään.
  2. Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää sokeri, manteliaromi, kermaviilit, munat, limetin raastettu kuori ja mehu sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
  3. Valuta ananakset. Kuori ja viipaloi banaanit. Levitä banaaniviipaleet tasaisesti pohjalle ja niiden päälle ananakset. Kaada päälle kermaviiliseos.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele kookoshiutaleilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 315 kcal1 310 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua