• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenainen pilvitorttu

Omenainen pilvitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 179 kcal / annos (70g)

Ainekset

15 viipaletta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Lisäksi

    • 1/2dlkookoshiutaleita

Marenki

    • 2kananmunan valkuaista
    • 3/4dlsokeria
    • 1dlkookoshiutaleita

Täyte

    • 3/4dlsokeria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1prk(200 g)maitorahkaa
    • 100gvalkosuklaata
    • 1hapan omena (esim. Granny Smith)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pannulle.
  2. Erottele marenkiin tulevista kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia.
  3. Ripottele leivinpaperin päälle kookoshiutaleita. Kumoa hieman jäähtynyt torttupohja varovasti kookoshiutaleiden päälle. Irrota torttupohjasta leivinpaperi.
  4. Sekoita sokeri ja sitruunamehu rahkan joukkoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa rahkaseoksen joukkoon. Poista omenasta siemenkota, kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste rahkaseoksen joukkoon.
  5. Levitä täyte torttupohjan päälle. Rullaa torttupohja pitkältä sivulta mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Leikkaa torttu reiluiksi viipaleiksi.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 179 kcal751 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille