Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Omenainen pilvitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenainen pilvitorttu

Kookoksinen omenakääretorttu maistuu kahvin kanssa. Niin helppoa ja herkullista.

Ainekset

15 viipaletta

    Pohja

      • 4kananmunaa
      • 2dlsokeria
      • 1dlvehnäjauhoja
      • 1tlleivinjauhetta

    Lisäksi

      • 1/2dlkookoshiutaleita

    Marenki

      • 2kananmunan valkuaista
      • 3/4dlsokeria
      • 1dlkookoshiutaleita

    Täyte

      • 3/4dlsokeria
      • 2rklsitruunanmehua
      • 1prk(200 g)maitorahkaa
      • 100gvalkosuklaata
      • 1hapan omena (esim. Granny Smith)

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pannulle.
    2. Erottele marenkiin tulevista kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia.
    3. Ripottele leivinpaperin päälle kookoshiutaleita. Kumoa hieman jäähtynyt torttupohja varovasti kookoshiutaleiden päälle. Irrota torttupohjasta leivinpaperi.
    4. Sekoita sokeri ja sitruunamehu rahkan joukkoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa rahkaseoksen joukkoon. Poista omenasta siemenkota, kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste rahkaseoksen joukkoon.
    5. Levitä täyte torttupohjan päälle. Rullaa torttupohja pitkältä sivulta mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Leikkaa torttu reiluiksi viipaleiksi.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille10 arvostelua