• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ananas-hedelmäsalaatti

Ananas-hedelmäsalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 290 kcal / annos (260g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1 kg)tuore ananas
    • 1appelsiini
    • n. 250gviinirypäleitä
    • tai
    • 1-2persimonia

Marinadi

    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1pieni oksarosmariinia
    • 1punainen chilipalko
    • 1limetti

Pinnalle

    • 2-3rklPirkka kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa ananas pitkittäin lohkoiksi. Poista puumainen ydin ja irrota hedelmäliha kuoresta terävällä veitsellä. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele ananas- ja appelsiinilohkot. Halkaise viinirypäleet ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Kiehauta vesi, sokeri, rosmariininoksa ja hienonnettu chili, josta on poistettu siemenet. Ota marinadi pois liedeltä. Sekoita joukkoon limetin raastettu kuori sekä mehu. Kaada lämmin liemi kulhoon hedelmäpalojen päälle. Anna jäähtyä ja maustua kylmässä 1-2 tuntia.
  3. Käyttäessäsi persimoneja kuori ja lohko ne. Jaa lohkot tarjoilukulhoihin ananas- ja appelsiinipalojen kanssa. Kaada hedelmille marinointiliemi, josta on poistettu rosmariinin oksa. Ripottele pinnalle kevyesti paahdettuja kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Tarjoa heti.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille