• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hunajaista hedelmäsalaattia jogurttikastikkeessa

Hunajaista hedelmäsalaattia jogurttikastikkeessa on raikaas jälkiruoka tai maistuva välipala.
Hunajaista hedelmäsalaattia jogurttikastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 70,2 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 300gPirkka viinirypäleitä
    • n. 350ghunajamelonia
    • 2-3persimonia tai sharonia
    • 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Jogurttikastike

    • 1tlk(200 g)Bulgarian jogurttia
    • 1/2tlkardemummaa
    • ripausinkivääriä
    • 1 1/2rklsokeria

Koristeeksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise vinirypäleet. Kuori hunajameloni ja perimonit. Paloittele ne. Kiehauta kattilassa omenatäysmehu ja hunaja. Jäähdytä hieman ja kaada seos hedelmille.
  2. Valuta jogurttia suodatinpaperin läpi noin 10 minuuttia. Mausta jogurtti sokerilla, kardemummalla ja inkiväärillä.
  3. Paahda mantelilastut paistinpannussa. Annostele hedelmät ja kastike jälkiruokakulhoihin. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Ravintosisältö per 100 g

  • 70,2 kcal294 kJ
  • Proteiinia1,24 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa1,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille