Ananas-riisipiirakka
Ananas-riisipiirakkaan saat helposti kätkettyä edellisen päivän aterialta tähteeksi jääneen riisin. Makeaan piiraaseen raikkautta tuovat ananas ja sitruuna.
12 annosta30 - 60 min261 kcal / annos (80g)
Ainekset
12 annosta
- 1dlkeitettyä puuroriisiä
- 150gmargariinia
- 1dlsokeria
- 1kananmunan keltuainen
- 2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 1prkananasmurskaa liemineen
- 2dlkeitettyä puuroriisiä
- 1/2sitruunan mehu
- 1/2dlkevytkermaa
- 3/4dlsokeria
- 2rklvehnäjauhoja
- 1kananmunan keltuainen
- 3tlvanilliinisokeria
- 2valkuaista
Pinnalle
- mantelilastuja
Valmistus
30 - 60 min- Keitä 1 dl riisiä: keitettynä se on noin 3 dl.
- Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää keltuainen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon riisi (1 dl). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset valkuaisia lukuunottamatta keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti käännellen täytteen joukkoon. Kaada seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 80g100 g
- 261 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 4,3 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa14,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi