• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ananas-riisipiirakka

Ananas-riisipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 261 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta
    • 1dlkeitettyä puuroriisiä
    • 150gmargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1keltuainen
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1prkananasmurskaa liemineen
    • 2dlkeitettyä puuroriisiä
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1/2dlkevytkermaa
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1keltuainen
    • 3tlvanilliinisokeria
    • 2valkuaista

Pinnalle

    • mantelilastuja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä 1 dl riisiä: keitettynä se on noin 3 dl.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää keltuainen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon riisi (1 dl). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen ainekset valkuaisia lukuunottamatta keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti käännellen täytteen joukkoon. Kaada seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia4,3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa14,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3