• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vadelma-kookospiirakka

Vadelma-kookospiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 245 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 75gvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlmaitoa tai kermaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Ripottele päälle vadelmat.
  3. Sekoita sulatettu rasva, kookoshiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot. Ripottele seos piirakan päälle.
  4. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. (Jos piirakka tummuu liikaa, peitä pinta leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.) Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää piirakkaan vadelmien sijaan myös raparperipaloja, herukoita tai puolukoita.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6