• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenaiset toscaleivokset

Omenaiset toscaleivokset tehdään pellille, josta riittää tarjottavaa isommallekin porukalle.
Omenaiset toscaleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • 30 - 60 min
  • 312 kcal / annos (100g)

Ainekset

20 annosta
    • 4kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2dlkevytkermaa

Pinnalle

Toscakuorrutus

    • 150gvoita tai margariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 160gmantelilastuja
    • 2rklmaitoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista omenista siemenkodat ja kuori ne. Leikkaa omenat noin 1/2 cm:n paksuisiksi renkaiksi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva, kerma ja jauhoseos. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperin päälle. Asettele omenarenkaat vieriviereen taikinan pinnalle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta. Nostele nokare lakka-omenahilloa omenarenkaiden keskelle ja levitä kuuma kuorrutus päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia niin, että kuorrutus saa kauniin vaaleanruskean värin.
  4. Leikkaa levy jäähtyneenä neliöiksi omenarenkaiden mukaan. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 312 kcal1 310 kJ
  • Proteiinia4,8 g
  • Hiilihydraatteja34,3 g
  • Rasvaa15,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua