Appelsiini-kinuskikakku
Loihdi talven upein täytekakku yhdistämällä suklaata ja appelsiinia! Suklainen kakku täytetään makealla appelsiinikreemillä ja viimeistellään appelsiinikinuskilla. Noin 0,85€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Appelsiini-tuorejuustokreemi
- 6dltomusokeria
- 2rklkuohukermaa
- 4rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2rklappelsiininkuorta raastettuna
Kostutus
- 3/4dlappelsiininmehua
Appelsiinikinuski
- 2dlsokeria
- 1dlkuohukermaa
- 1rklappelsiininmehua
- 1rklappelsiininkuorta raastettuna
- 1/2tlsuolaa
Koristelu
- suklaakonvehteja
- appelsiininkuorisuikaleita
- karpaloita (pakaste)
- kandisokerikeksejä
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm).
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan vähän kerrallaan taikinakaapimella sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.
- Valmista appelsiini-tuorejuustokreemi. Vaahdota pehmeä voi, tomusokeri ja kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto ja appelsiinin kuori joukkoon. Kaavi kreemi isoon pursotinpussiin ja leikkaa kärki auki.
- Nosta kakun pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta appelsiininmehulla ja levitä päälle puolet appelsiinimarmeladista. Pursota noin neljäsosa kreemistä pohjan päälle. Täytä seuraava väli samoin. Nosta pinnalle ylin kakkulevy ja levitä sen päälle ja sivuille ohut pinta kreemiä. Tasoita pinta palettiveitsellä. Nosta kakku jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
- Pursota loput kreemistä kakun päälle ja pinnoille. Tasoita palettiveitsellä ja laita kakku jääkaappiin odottamaan koristelua.
- Valmista appelsiinikinuski. Mittaa sokeri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä välillä puulastalla sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin. Sammuta liesi ja siirrä kattila hetkeksi sivuun. Lisää voita noin ruokalusikallinen kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kerma, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja suola. Lämmitä seosta vielä alhaisella lämmöllä tai lieden jälkilämmöllä, kunnes se on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jos haluat paksumpaa kinuskia, kaada se pieneen astiaan ja nosta jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
- Valuta huoneenlämpöistä kinuskia alas kakun reunoja pitkin lusikan avulla. Koristele suklaakonvehdeilla, appelsiininkuorisuikaleilla, karpaloilla ja kekseillä.
Tiesitkö että...
Voit valmistaa kakkupohjat etukäteen sekä täyttää ja kuorruttaa kakun edellisenä päivänä. Nosta kuorrutettu kakku noin puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Viimeistele kinuskilla ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Tarjoa ylijäänyt kinuskikastike pakastemarjojen tai jäätelön kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Höttönen pohja ja paksu kreemi.. Kamala määrä sokeria ja voita hukkaan. Appelsiinikinuskin ohje huono ja epäselvä, ei onnistunut toivotulla tavalla. Oisko selkeämpää ohjetta? Isosti muokkaamalla vois tulla mahtava kakku!
Kiitos palautteista. Kakkuun on testattu uusi vähemmän makea appelsiini-tuorejuustokreemi, joka on päivitetty reseptille.
500 g tomusokeria riittää . Laitoin 3 pak a 250 g ja kreemi maistui vain sokerille ja oli liian jäykkää levitettäväksi.
Makean ystävänä on pakko sanoa, että tämä kakku oli jo itsellekin liian överi 😅 Oli suuri pettymys monivaiheisin leipomisprosessin jälkeen. Ei valitettavasti jatkoon.
Pitäisi tämän reseptin laatijan itse maistaa tätä kakkua, tai ainakin ison palan ja useaan kertaan. Niin ällön makea, että pienestäkin palasta tuli paha olo.
Voin ja sokerin määrä oli aivan tajuton. Tulee aika ällö ähky olo. Resepti kaipaa muokkausta, etenkin sokerin ja voin suhteen. Ne kannattaa korvata jollain muulla, sopisiko ehkä tuorejuusto täyte paremmin? Kaikille syöjille tuli huono olo.
Huh tässä on sokeria! Tein kakun juuri ja tajusin, että pelkästään täytteessä on 500g+500g eli KILO sokeria! En kyllä pysty laittamaan tähän enää kinuskia päälle vaikka makean ystävä olenkin,
Ida, tomusokeria tulee kaksi 500 gramman pakkausta. Välitän palautteesi tiedoksi reseptintekijöille.
Ohjeissa jäi epäselkeäksi tomusokerin määrä. 2 pkt (á500g) ~oliko se 2 pakettia joissa yhteensä on 500g sokeria, vai 2x500g. Asiasta melkein syntyi riita mieheni kanssa... Mentiin mun mukaan ja laitettiin 2x500g tomusokeria kreemiin... 500g riittäisi. Kakkupohjasta tuli täydellinen :) Tästä tuli vuoden annos sokeria yhdessä kakussa. Onneksi kohta alkaa jo uusi vuosi ja voi uudestaan koittaa onnea xD