Hyppää sisältöön
Appelsiini-kinuskikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-kinuskikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Loihdi talven upein täytekakku yhdistämällä suklaata ja appelsiinia! Suklainen kakku täytetään makealla appelsiinikreemillä ja viimeistellään appelsiinikinuskilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

Appelsiini-tuorejuustokreemi

Kostutus

Appelsiinikinuski

Koristelu

  • suklaakonvehteja
  • appelsiininkuorisuikaleita
  • karpaloita (pakaste)
  • kandisokerikeksejä

Ravintosisältö

  • Energia
    1 619 kJ / 387 kcal
  • Rasva
    19,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    13,2 g
  • Hiilihydraatit
    47,9 g
  • josta sokereita
    42 g
  • Proteiini
    3,9 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kanan­munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan vähän kerrallaan taikinakaapimella sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.
  5. Valmista appelsiini-tuorejuustokreemi. Vaahdota pehmeä voi, tomusokeri ja kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto ja appelsiinin kuori joukkoon. Kaavi kreemi isoon pursotinpussiin ja leikkaa kärki auki.
  6. Nosta kakun pohjalevy tarjoilu­lautaselle. Kostuta appelsiininmehulla ja levitä päälle puolet appelsiini­marmeladista. Pursota noin neljäsosa kreemistä pohjan päälle. Täytä ­seuraava väli samoin. Nosta pinnalle ylin kakkulevy ja levitä sen päälle ja sivuille ohut pinta kreemiä. Tasoita pinta palettiveitsellä. Nosta kakku jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
  7. Pursota loput kreemistä kakun päälle ja pinnoille. Tasoita paletti­veitsellä ja laita kakku jääkaappiin odottamaan koristelua.
  8. Valmista appelsiinikinuski. Mittaa sokeri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä välillä puulastalla sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin. Sammuta liesi ja siirrä kattila hetkeksi sivuun. Lisää voita noin ruokalusikallinen kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kerma, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja suola. Lämmitä seosta vielä alhaisella lämmöllä tai lieden jälkilämmöllä, kunnes se on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jos haluat paksumpaa kinuskia, kaada se pieneen astiaan ja nosta jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
  9. Valuta huoneenlämpöistä kinuskia alas kakun reunoja pitkin lusikan avulla. Koristele suklaakonvehdeilla, appelsiininkuorisuikaleilla, karpaloilla ja kekseillä.
Voit valmistaa kakkupohjat etukäteen sekä täyttää ja kuorruttaa kakun edellisenä päivänä. Nosta kuorrutettu kakku noin puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Viimeistele kinuskilla ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Tarjoa ylijäänyt kinuskikastike pakastemarjojen tai jäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (170 arviota)

  • Hilkka
    2 vuotta sitten
    Aivan ihana kakku, niin herkullinen ja raikas. Ei sokerin ja voin määrää pidä katsoa kun leipoo, maku ratkaisee eikä voi kilot! Teen toista kertaa jo koska oli niin ihanan pehmeää ja raikasta! 😍
  • Kämmen keskellä peukaloa
    2 vuotta sitten
    En ole aikaseimmin tehnyt, joten tuo kuohukerman ja tomusokerin määrä ihmetyttää: eihän vain ole menneet mitat ristiin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kämmen keskellä peukaloa, kuorrutus on makea tuorejuusto-voikreemi, joten siihen tulee vain vähän kermaa.
  • M.P
    3 vuotta sitten
    Höttönen pohja ja paksu kreemi.. Kamala määrä sokeria ja voita hukkaan. Appelsiinikinuskin ohje huono ja epäselvä, ei onnistunut toivotulla tavalla. Oisko selkeämpää ohjetta? Isosti muokkaamalla vois tulla mahtava kakku!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kiitos palautteista. Kakkuun on testattu uusi vähemmän makea appelsiini-tuorejuustokreemi, joka on päivitetty reseptille.
  • Pirgit
    3 vuotta sitten
    500 g tomusokeria riittää . Laitoin 3 pak a 250 g ja kreemi maistui vain sokerille ja oli liian jäykkää levitettäväksi.
  • Juppe
    3 vuotta sitten
    Makean ystävänä on pakko sanoa, että tämä kakku oli jo itsellekin liian överi 😅 Oli suuri pettymys monivaiheisin leipomisprosessin jälkeen. Ei valitettavasti jatkoon.
  • Hartsajartsa
    3 vuotta sitten
    Pitäisi tämän reseptin laatijan itse maistaa tätä kakkua, tai ainakin ison palan ja useaan kertaan. Niin ällön makea, että pienestäkin palasta tuli paha olo.
  • Kikka62
    3 vuotta sitten
    Voin ja sokerin määrä oli aivan tajuton. Tulee aika ällö ähky olo. Resepti kaipaa muokkausta, etenkin sokerin ja voin suhteen. Ne kannattaa korvata jollain muulla, sopisiko ehkä tuorejuusto täyte paremmin? Kaikille syöjille tuli huono olo.
  • Nanna
    3 vuotta sitten
    Huh tässä on sokeria! Tein kakun juuri ja tajusin, että pelkästään täytteessä on 500g+500g eli KILO sokeria! En kyllä pysty laittamaan tähän enää kinuskia päälle vaikka makean ystävä olenkin,
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Ida, tomusokeria tulee kaksi 500 gramman pakkausta. Välitän palautteesi tiedoksi reseptintekijöille.
  • Ida
    3 vuotta sitten
    Ohjeissa jäi epäselkeäksi tomusokerin määrä. 2 pkt (á500g) ~oliko se 2 pakettia joissa yhteensä on 500g sokeria, vai 2x500g. Asiasta melkein syntyi riita mieheni kanssa... Mentiin mun mukaan ja laitettiin 2x500g tomusokeria kreemiin... 500g riittäisi. Kakkupohjasta tuli täydellinen :) Tästä tuli vuoden annos sokeria yhdessä kakussa. Onneksi kohta alkaa jo uusi vuosi ja voi uudestaan koittaa onnea xD