Taatelijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
75 g | voita tai |
1/2 tl | tai |
150 g | pehmeitä tuoreita taateleita tai |
Taatelisose | |
50 g (4–5 kpl) | pehmeitä tuoreita taateleita tai |
n. 4 rkl | kiehuvaa vettä tai |
ripaus | tai |
Täyte | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 rkl | appelsiininmehua tai |
2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
2 tl | tai |
3 | kananmunaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 883 kJ / 212 kcal |
Rasva | 12,4 g |
josta tyydyttynyttä | 6,8 g |
Hiilihydraatit | 19,4 g |
josta sokereita | 13,2 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Nosta täytteen ainekset huoneenlämpöön. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin odottamaan.
Poista sekä pohjan päälle että soseeseen tulevista taateleista kivet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Pane sosetta varten taatelit (50 g) kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä 1/2 rkl kerrallaan, jotta saat soseesta tasaisen ja hiukan juoksevan. Mausta sose kanelilla ja anna jäähtyä.
Sekoita notkistetut tuorejuustot, rahka, kerma, sokeri, maissitärkkelys, appelsiininmehu ja -kuori sekä vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen kierrevatkaimella vatkaten.
Jaa taatelipalat tasaisesti keksipohjan päälle. Kaada täyte varovasti vuokaan taatelipalojen päälle. Pane taatelisose pursotinpussiin ja pursota sose ohuena nauhana kakun pinnalle spiraalin muotoon. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä taateliraitojen läpi.
Paista 150-astisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Peitä kakun pinta paiston loppupuolella leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Sammuta uuni ja anna kakun paistua jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia.
Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka kevyesti foliolla. Siirrä jääkaappiin ja jäähdytä mielellään yön yli. Irrota kakun reunat veitsellä varovasti vuoasta.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.