TaatelijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taatelijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Paistettu juustokakku maustetaan talven kunniaksi taatelilla ja appelsiinilla. Kaunis marmorointi viimeistelee kakun. Noin 0,85€/annos.*
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

200 g
 
tai
75 g
 
voita
tai
1/2 tl
 
tai
150 g
 
pehmeitä tuoreita taateleita
tai

Taatelisose

50 g (4–5 kpl)
 
pehmeitä tuoreita taateleita
tai
n. 4 rkl
 
kiehuvaa vettä
tai
ripaus
 
tai

Täyte

2 rs (à 180 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
2 rkl
 
appelsiininmehua
tai
2 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai
2 tl
 
tai
3
 
kananmunaa
tai

Ravintosisältö

Energia
883 kJ / 212 kcal
Rasva
12,4 g
josta tyydyttynyttä
6,8 g
Hiilihydraatit
19,4 g
josta sokereita
13,2 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nosta täytteen ainekset huoneenlämpöön. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Poista sekä pohjan päälle että soseeseen tulevista taateleista kivet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

Pane sosetta varten taatelit (50 g) kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä 1/2 rkl kerrallaan, jotta saat soseesta tasaisen ja hiukan juoksevan. Mausta sose kanelilla ja anna jäähtyä.

Sekoita notkistetut tuorejuustot, rahka, kerma, sokeri, maissitärkkelys, appelsiininmehu ja -kuori sekä vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen kierrevatkaimella vatkaten.

Jaa taatelipalat tasaisesti keksipohjan päälle. Kaada täyte varovasti vuokaan taatelipalojen päälle. Pane taatelisose pursotinpussiin ja pursota sose ohuena nauhana kakun pinnalle spiraalin muotoon. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä taateliraitojen läpi.

Paista 150-astisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Peitä kakun pinta paiston loppupuolella leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Sammuta uuni ja anna kakun paistua jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia.

Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka kevyesti foliolla. Siirrä jääkaappiin ja jäähdytä mielellään yön yli. Irrota kakun reunat veitsellä varovasti vuoasta.

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.