Taatelijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
75 g | voita tai |
1/2 tl | tai |
150 g | pehmeää tuoretta taatelia tai |
Taatelisose | |
50 g (4–5 kpl) | pehmeää tuoretta taatelia tai |
n. 4 rkl | kiehuvaa vettä tai |
ripaus | tai |
Täyte | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 rkl | appelsiininmehua tai |
2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
2 tl | tai |
3 | kananmunaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 883 kJ / 211 kcal |
Rasva | 12,4 g |
josta tyydyttynyttä | 6,6 g |
Hiilihydraatit | 19,4 g |
josta sokereita | 13,2 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Nosta täytteen ainekset huoneenlämpöön. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin odottamaan.
Poista sekä pohjan päälle että soseeseen tulevista taateleista kivet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Pane sosetta varten taatelit (50 g) kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä 1/2 rkl kerrallaan, jotta saat soseesta tasaisen ja hiukan juoksevan. Mausta sose kanelilla ja anna jäähtyä.
Sekoita notkistetut tuorejuustot, rahka, kerma, sokeri, maissitärkkelys, appelsiininmehu ja -kuori sekä vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen kierrevatkaimella vatkaten.
Jaa taatelipalat tasaisesti keksipohjan päälle. Kaada täyte varovasti vuokaan taatelipalojen päälle. Pane taatelisose pursotinpussiin ja pursota sose ohuena nauhana kakun pinnalle spiraalin muotoon. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä taateliraitojen läpi.
Paista 150-astisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Peitä kakun pinta paiston loppupuolella leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Sammuta uuni ja anna kakun paistua jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia.
Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka kevyesti foliolla. Siirrä jääkaappiin ja jäähdytä mielellään yön yli. Irrota kakun reunat veitsellä varovasti vuoasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka digestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Taateli luomu 200g 1lkHinta 5,99/kpl29,95/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- McVitie's Digestive Maitosuklaa 300gHinta 2,65/kpl8,83/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 0,89/kpl2,23/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Fontana Luomu taateleita 400gHinta 4,95/kpl12,38/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonHinta 3,49/kpl11,63/kg
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,92/kpl3,69/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(74 arviota)
- yli 60 min3,0(166 arviota)
- yli 60 min3,8(80 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
- yli 60 min4,2(52 arviota)
- yli 60 min3,9(73 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- yli 60 min4,0(133 arviota)
Arvostele resepti
- Boel11 kuukautta sittenLåter jättegott. Måste pröva ! Tack för recepten!
- Joulumuori11 kuukautta sittenVoiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenJoulumuori, kakun voi halutessaan pakastaa. Tätä ei ole kuitenkaan testattu K-Koekeittiöllä.
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenTaateli, kakun voi valmistaa pari päivää ennen tarjoilua ja säilyttää peitettynä jääkaapissa.
- Taateli11 kuukautta sitten