AppelsiinirahkatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiinirahkatorttu

Raikas appelsiinirahkatorttu valmistuu helposti vaniljarahkasta. Uunissa paistettava kakku on parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä.

Ainekset

    Pohja

      • 4dlvehnäjauhoja
      • 1 1/2dlsokeria
      • 100gmargariinia
      • 1kananmuna
      • 3rklkylmää vettä

    Täyte

      • 2tlk(à 200 g)vaniljarahkaa, Valio
      • 3rklpuristettua appelsiinimehua
      • 1rs(65 g)sokeroituja appelsiininkuoripaloja
      • 3munaa
      • 3/4dlsokeria

    Koristelu

      • 1appelsiini
      • sitruunamelissaa
      • tomusokeria

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot ja sokeri. Lisää pehmeä margariini sormin sekoittaen. Sekoita taikinaan vielä muna ja nopeasti kylmä vesi. Vuoraa tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 22 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
    2. Sekoita vaniljarahkan joukkoon appelsiinimehu, appelsiinin kuoripalat, munat ja sokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttu 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
    3. Nosta torttu pois vuoasta hieman jäähtyneenä leivinpaperin avulla ja koristele se appelsiiniviipaleilla, sitruunamelissalla ja tomusokerilla.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille9 arvostelua