• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinirahkatorttu

Appelsiinirahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 177 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlsokeria
    • 100gmargariinia
    • 1kananmuna
    • 3rklkylmää vettä

Täyte

    • 2tlk(à 200 g)vaniljarahkaa, Valio
    • 3rklpuristettua appelsiinimehua
    • 1rs(65 g)sokeroituja appelsiininkuoripaloja
    • 3munaa
    • 3/4dlsokeria

Koristelu

    • 1appelsiini
    • sitruunamelissaa
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot ja sokeri. Lisää pehmeä margariini sormin sekoittaen. Sekoita taikinaan vielä muna ja nopeasti kylmä vesi. Vuoraa tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 22 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Sekoita vaniljarahkan joukkoon appelsiinimehu, appelsiinin kuoripalat, munat ja sokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttu 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  3. Nosta torttu pois vuoasta hieman jäähtyneenä leivinpaperin avulla ja koristele se appelsiiniviipaleilla, sitruunamelissalla ja tomusokerilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 177 kcal742 kJ
  • Proteiinia4,83 g
  • Hiilihydraatteja27,6 g
  • Rasvaa5,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1