Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Rahka-limetorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rahka-limetorttu

Keväinen limetillä maustettu rahkatorttu maistuu herkullselta! Tarjoa kahvipöydässä.

Ainekset

10 annosta

Täyte

    • 1limetin mehu
    • limetin raastettu kuori
    • 3munaa
    • 3/4dlsokeria
    • 2tlk(500g)maitorahkaa
    • 1dlvispikermaa
    • 1/2ps(125 g)kuivattuja aprikooseja
    • 2tlvanilliinisokeria
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Rouhi suklaa monitoimikoneessa. Lisää paloitellut keksit ja jauha ne murumaiseksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Painele murutaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Pese limetti hyvin ja raasta kuori. Puserra limetin mehu. Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Sekoita joukkoon maitorahka, vispikerma, limetin mehu, silputut aprikoosit ja vanilliinisokeri.
  4. Kaada rahkaseos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassaan. Ripottele pinnalle limetinkuorta ja tomusokeria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua