• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahka-limetorttu

Rahka-limetorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 314 kcal / annos (120g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

    • 1limetin mehu
    • limetin raastettu kuori
    • 3munaa
    • 3/4dlsokeria
    • 2tlk(500g)maitorahkaa
    • 1dlvispikermaa
    • 1/2ps(125 g)kuivattuja aprikooseja
    • 2tlvanilliinisokeria
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Rouhi suklaa monitoimikoneessa. Lisää paloitellut keksit ja jauha ne murumaiseksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Painele murutaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Pese limetti hyvin ja raasta kuori. Puserra limetin mehu. Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Sekoita joukkoon maitorahka, vispikerma, limetin mehu, silputut aprikoosit ja vanilliinisokeri.
  4. Kaada rahkaseos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassaan. Ripottele pinnalle limetinkuorta ja tomusokeria.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 314 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia9,5 g
  • Hiilihydraatteja30,7 g
  • Rasvaa16,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille