• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinikakku

Appelsiinikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (55g)

Ainekset

n. 16 palaa
    • 2dlsokeria
    • 1 1/2dloliiviöljyä tai rypsiöljyä
    • 1appelsiinin raastettu kuori ja mehu (1 1/2 dl)
    • 1sitruunan raastettu kuori ja mehu (3/4 dl)
    • 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1/4tlsuolaa

Pinnalle

Lisäksi

    • 1tlk(200 g)Valio maustettua rahkaa, vanilja
    • 2-3rklmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Raasta hyvin pestyn appelsiinin ja sitruunan kuori. Purista hedelmistä mehu (yhteensä 2 1/4 dl) yhteen astiaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen öljyä, sitrusmehua, mantelijauhetta ja jauhoseosta. Mausta kuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan. Ripottele pinnalle kanelissa kieritellyt mantelilastut. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat sen vuoasta. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
  4. Ohenna rahka maidolla. Tarjoa rahka erikseen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 240 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille