Kaks´kertainen pullakranssi
Pullakranssi on kahvipöydän klassikko. Näyttävä kaksinkertainen pullakranssi on koottu kahdesta erikokoisesta pullaletistä.
- 40 annosta
- yli 60 min
- 145 kcal / annos (40g)
Ainekset
40 annosta
- 50ghiivaa
- 5dlmaitoa
- 2dlsokeria
- 2tlsuolaa
- 1 1/4rklkardemummaa
- 1muna
- 14-15dlvehnäjauhoja
- 250gmargariinia
Voiteluun
- 1muna
Koristeeksi
- raesokeria
- mantelilastuja
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa jauhoista. Alusta taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä rasva ja vähitellen jauhoja. Alusta taikina niin, että se on pehmeää ja kulhon reunoista irtoavaa. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Ota taikinasta erilleen 1/3, josta tulee kranssin pikkuletti. Jaa lopputaikina 3 osaan. Leivo taikinasta 3 säiettä, jotka ovat 130 cm pitkiä. Letitä 3 säikeellä iso kranssi. Siirrä kranssi pellille leivinpaperin päälle. Pikkulettiä varten leivo 3 pikkusäiettä, joiden pituus on 100 cm. Letitä näilläkin 3 säikeellä ohut letti ja aseta se ympyräksi ison kranssin päälle. Kiinnitä pikkuletti cocktailtikuilla isompaan. Kohota kranssi liinalla peitettynä.
- Voitele huolellisesti munalla ja ripottele koristeeksi raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Poista cocktailtikut.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 145 kcal606 kJ
- Proteiinia 3,6 g
- Hiilihydraatteja19,4 g
- Rasvaa5,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi