• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiini-manteliboston

Kahvipöydän kruunaa mehevä bostonpulla, jossa on appelsiinin ja mantelinmakuinen täyte.
Appelsiini-manteliboston
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 viipaletta
  • yli 60 min
  • 288 kcal / 100 g

Ainekset

20 viipaletta
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 1tlappelsiinin raastettua kuorta
    • 3/4dlsokeria
    • 2tlkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • n. 8dlvehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

Pinnalle

    • 1kananmuna
    • raesokeria
    • mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää maitoon appelsiinin raastettu kuori, sokeri, kardemumma, suola, muna ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli 20-30 minuuttia.
  2. Mittaa mantelit ja sokeri tehosekoittimeen, jauha hienoksi. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu.
  3. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle.
  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 cm x 50 cm). Levitä pehmeä margariini ja täyte taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota pullaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  5. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 288 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia7,4 g
  • Hiilihydraatteja41,8 g
  • Rasvaa9,91 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille