Appelsiini-mantelibostonTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-manteliboston

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kahvipöydän kruunaa mehevä bostonpulla, jossa on appelsiinin ja mantelinmakuinen täyte.

    Ainekset

    20 viipaletta
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1 tl
     
    appelsiinin raastettua kuorta
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 ps (11 g)
     
    kuivahiivaa
    tai
    n. 8 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    leivontamargariinia
    tai

    Täyte

    1 1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    appelsiinin raastettua kuorta
    tai
    2 rkl
     
    appelsiinin mehua
    tai
    50 g
     
    margariinia
    tai

    Pinnalle

    1
     
    kananmuna
    tai
     
    raesokeria
    tai
     
    mantelilastuja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 084 kJ / 259 kcal
    Rasva
    9,7 g
    josta tyydyttynyttä
    3 g
    Hiilihydraatit
    36,1 g
    josta sokereita
    13,9 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää maitoon appelsiinin raastettu kuori, sokeri, kardemumma, suola, muna ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli 20–30 minuuttia.

    Mittaa mantelit ja sokeri tehosekoittimeen, jauha hienoksi. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu.

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle.

    Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 cm x 50 cm). Levitä pehmeä margariini ja täyte taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota pullaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

    Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pirkka espanjalainen appelsiini 1,5kg
      Hinta 3,29/kpl
      2,19/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Pirkka kuorittu manteli 150g
      Hinta 2,39/kpl
      15,93/kg
    • Dansukker rapea raesokeri 500g
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/kg
    • Pirkka mantelilastu 100g
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,69/kpl
      1,13/l