Keväinen rahkaboston Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Keväinen rahkaboston

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Rahkaboston on mehevä herkku. Tarjoa kahvin kanssa.

    Ainekset

    15 annosta

    Pullataikina

    1 ps (11 g)
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    n. 7 - 8 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    margariinia
    tai

    Täyte

    1
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    vaniljarahkaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    3 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    tai

    Koristelu

    1 - 2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    n. 2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    12
     
    kirsikkaa
    tai
     
    sitruunamelissan lehtiä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    945 kJ / 226 kcal
    Rasva
    5,3 g
    josta tyydyttynyttä
    1,7 g
    Hiilihydraatit
    38,9 g
    josta sokereita
    20 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauho-kuivahiivaseoksesta. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

    Täytettä varten pese sitruuna hyvin harjalla. Leikkaa leivinpaperista raastinraudan sivun kokoinen pala ja paina paperi raastimen pieniteräisimmän raasteosan päälle. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Irrota paperi raastimesta ja kaavi kuoriraaste tarkkaan veitsellä ja sekoita vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös munat, sokeri ja rusinat.

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 cm x 50 cm).

    Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota vuokaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Taikinapalojen pitää kohotessaan tarttua toisiinsa kiinni.

    Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Koristelua varten sekoita kulhossa sitruunanmehuun tomusokeria paksuksi, juoksevaksi seokseksi. Koristele jäähtynyt bostonpulla sokerikuorrutuksella, kirsikoilla ja pienillä sitruunamelissan lehdillä. Bostonpulla säilyy hyvin pari päivää muovikuvulla peitettynä huoneenlämmössä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Plussa-etu
      Pirkka vaniljarahka 150 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/4 kpl
      5,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,45/kpl
      32,95/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 2,89/kpl
      26,27/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,69/kpl
      1,13/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Pirkka margariini 60% 400g
      Hinta 1,25/kpl
      3,13/kg
    • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
      Hinta 1,99/kpl
      4,98/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,42/kpl
      2,19/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (3 arviota)