Keväinen rahkaboston Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Keväinen rahkaboston

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Rahkaboston on mehevä herkku. Tarjoa kahvin kanssa.

    Ainekset

    15 annosta

    Pullataikina

    1 ps (11 g)
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    n. 7 - 8 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    margariinia
    tai

    Täyte

    1
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    vaniljarahkaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    3 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    tai

    Koristelu

    1 - 2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    n. 2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    12
     
    kirsikkaa
    tai
     
    sitruunamelissan lehtiä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    955 kJ / 228 kcal
    Rasva
    5,3 g
    josta tyydyttynyttä
    1,7 g
    Hiilihydraatit
    38,9 g
    josta sokereita
    20 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauho-kuivahiivaseoksesta. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

    Täytettä varten pese sitruuna hyvin harjalla. Leikkaa leivinpaperista raastinraudan sivun kokoinen pala ja paina paperi raastimen pieniteräisimmän raasteosan päälle. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Irrota paperi raastimesta ja kaavi kuoriraaste tarkkaan veitsellä ja sekoita vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös munat, sokeri ja rusinat.

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 cm x 50 cm).

    Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota vuokaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Taikinapalojen pitää kohotessaan tarttua toisiinsa kiinni.

    Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Koristelua varten sekoita kulhossa sitruunanmehuun tomusokeria paksuksi, juoksevaksi seokseksi. Koristele jäähtynyt bostonpulla sokerikuorrutuksella, kirsikoilla ja pienillä sitruunamelissan lehdillä. Bostonpulla säilyy hyvin pari päivää muovikuvulla peitettynä huoneenlämmössä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka kalifornian kivetön rusina 250g
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Hinta 1,19/kpl
      27,05/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg