• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Keväinen rahkaboston

Keväinen rahkaboston
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 232 kcal / 100 g

Ainekset

15 annosta

Pullataikina

    • 2 1/2dlmaitoa
    • 1pieni kananmuna
    • 1dlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1/2rklkardemummaa
    • n. 7-8dlvehnäjauhoja
    • 100gmargariinia

Täyte

    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 1tlk(200 g)vaniljarahkaa
    • 2pientä kananmunaa
    • 3rklsokeria

Koristelu

    • 1-2rklsitruunanmehua
    • n. 2dltomusokeria
    • 12kirsikkaa
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauho-kuivahiivaseoksesta. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Täytettä varten pese sitruuna hyvin harjalla. Leikkaa leivinpaperista raastinraudan sivun kokoinen pala ja paina paperi raastimen pieniteräisimmän raasteosan päälle. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Irrota paperi raastimesta ja kaavi kuoriraaste tarkkaan veitsellä ja sekoita vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös munat, sokeri ja rusinat.
  3. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 cm x 50 cm).
  4. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota vuokaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Taikinapalojen pitää kohotessaan tarttua toisiinsa kiinni.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.
  6. Koristelua varten sekoita kulhossa sitruunanmehuun tomusokeria paksuksi, juoksevaksi seokseksi. Koristele jäähtynyt bostonpulla sokerikuorrutuksella, kirsikoilla ja pienillä sitruunamelissan lehdillä. Bostonpulla säilyy hyvin pari päivää muovikuvulla peitettynä huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 232 kcal971 kJ
  • Proteiinia5,86 g
  • Hiilihydraatteja41,2 g
  • Rasvaa4,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille