Keväinen rahkaboston
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pullataikina | |
---|---|
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
2 1/2 dl | maitoa tai |
1 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 rkl | kardemummaa tai |
n. 7 - 8 dl | vehnäjauhoja tai |
100 g | margariinia tai |
Täyte | |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1 tlk (200 g) | vaniljarahkaa tai |
2 | kananmunaa tai |
3 rkl | sokeria tai |
2 dl | tai |
Koristelu | |
1 - 2 rkl | sitruunanmehua tai |
n. 2 dl | tomusokeria tai |
12 | kirsikkaa tai |
sitruunamelissan lehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 955 kJ / 228 kcal |
Rasva | 5,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 38,9 g |
josta sokereita | 20 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauho-kuivahiivaseoksesta. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Täytettä varten pese sitruuna hyvin harjalla. Leikkaa leivinpaperista raastinraudan sivun kokoinen pala ja paina paperi raastimen pieniteräisimmän raasteosan päälle. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Irrota paperi raastimesta ja kaavi kuoriraaste tarkkaan veitsellä ja sekoita vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös munat, sokeri ja rusinat.
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 cm x 50 cm).
Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota vuokaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Taikinapalojen pitää kohotessaan tarttua toisiinsa kiinni.
Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.
Koristelua varten sekoita kulhossa sitruunanmehuun tomusokeria paksuksi, juoksevaksi seokseksi. Koristele jäähtynyt bostonpulla sokerikuorrutuksella, kirsikoilla ja pienillä sitruunamelissan lehdillä. Bostonpulla säilyy hyvin pari päivää muovikuvulla peitettynä huoneenlämmössä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka kalifornian kivetön rusina 250gHinta 1,89/kpl7,56/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,19/kpl27,05/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg