• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinisabayone

Appelsiinisabayone
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 162 kcal / annos (160g)

Ainekset

4 annosta
    • 2appelsiinia
    • 2verigreippiä

Kastike

    • 3keltuaista
    • 3rklsokeria
    • 1(n. 1 1/2 dl)appelsiinin mehu

Koristeluun

    • mantelirouhetta
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kuumuutta kestävässä kulhossa. Sekoita joukkoon appelsiinista puristettu mehu. Laita kulho kiehuvan vesikattilan päälle.
  2. Kuumenna seosta vesihauteessa ja jatka vatkaamista, kunnes kastike sakenee. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, nosta kulho vesihauteesta.
  3. Kuori appelsiinit ja greipit, irrota lohkoista kalvot. Leikkaa lohkot vielä kahteen kolmeen osaan ja lado annosmaljoihin tai laseihin kerroksittain.
  4. Kaada päälle jäähtynyt kastike. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja koristele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa kylmänä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 162 kcal677 kJ
  • Proteiinia4,2 g
  • Hiilihydraatteja19,7 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille