• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Melissan marjat ja sitruunasabayon

Melissan marjat ja sitruunasabayon
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 140 kcal / annos (140g)

Ainekset

5 annosta
    • 1l(500 g)tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, herukoita)
    • n. 1dlsitruunamelissaa hienonnettuna
    • (sokeria)

Sabayon

    • 3keltuaista
    • 3rklsokeria
    • 1dlomenatäysmehua
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta

Koristeeksi

    • sitruunamelissaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin sabayon. Vatkaa huoneenlämpöiset keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kuumuutta kestävässä kulhossa. Lisää omena- ja sitruunanmehu.
  2. Pane kulho kuumaan, ei kiehuvaan vesihauteeseen, jotta kastike ei juoksetu. Jatka vatkaamista vesihauteessa sähkövatkaimella, kunnes kastike on kuohkeaa ja sakenee (10-15 minuuttia).
  3. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista hetki, jotta kastike hieman jäähtyy. Mausta sitruunankuorella. Anna jäähtyä.
  4. Puhdista marjat ja paloittele tarvittaessa. Mausta sitruunamelissalla ja halutessasi sokerilla. Jaa marjat kulhoihin ja lusikoi päälle kastiketta. Koristele sitruunamelissalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 140 kcal586 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu