• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiiniset katkarapuleivät

Appelsiiniset katkarapuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 232 kcal / annos (140g)

Ainekset

4 annosta
    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2(n. 1/2 tl)appelsiinin raastettu kuori
    • 1/2(n. 1/2 dl)appelsiinin puristettu mehu
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 4ruisvuoka-, vehnäpaahtoleipä- tai perunalimppu-
    • viipaletta

Koristeeksi

    • tilliä, katkarapuja ja appelsiiniviipaleita

Valmistus

alle 15 min
  1. Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin.
  2. Sekoita ranskankerman joukkoon appelsiinin raastettua kuorta vähitellen makusi mukaan. Lisää appelsiinin puristettu mehu, tilli ja ruohosipuli sekä mausteet. Jätä katkarapuja hieman koristeeksi ja lisää loput ranskankerma-seokseen.
  3. Paahda leivät. Lusikoi katkarapuseosta leiville. Koristele katkaravuilla, appelsiiniviipaleilla ja tillillä. Tarjoa alkuruoaksi.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 232 kcal912 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1