• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mätileivät

Herkulliset mätileivät ovat voileipäpöydän klassikko.
Mätileivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • alle 30 min
  • 75,3 kcal / annos (35g)

Ainekset

12 annosta
    • 6viipalettaruisvuokaleipää
    • 1/2punasipulia
    • 1prk(120 g)smetanaa
    • n. 100gvalutettua muikun tai siian mätiä

Pinnalle

    • mustapippuria
    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa ruisvuokaviipaleista pois ohuet reunat. Leikkaa leivät kolmioiksi. Voit halutessasi muotoilla leivät pyöreiksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  2. Levitä leiville smetana. Annostele hyvin valutettu mäti lusikalla smetanan päälle ja ripottele pinnalle punasipulia. Mausta mustapippurilla ja koristele tillillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 35g100 g

  • 75,3 kcal315 kJ
  • Proteiinia2,8 g
  • Hiilihydraatteja6,72 g
  • Rasvaa4,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua