• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosi-tiputorttu

Aprikoosi-tiputorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 235 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Koristeluun

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulanut, jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.Levitä taikina voideltuun (22 cm halkaisijaltaan) vuokaan.
  2. Asettele taikinan pinnalle hyvin valuttuja aprikooseja tölkillinen. Paista torttua 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä.
  3. Valuta toinen tölkillinen aprikooseja ja asettele ne paistumassa olleiden aprikoosien päälle. Kostuta torttua reunoilta. Vaahdota kerma ja pursota sitä koristeeksi.
  4. Pistele rusinat tipujen silmiksi ja neljään osaan halkaistu manteli nokaksi. Viimeistele koristelu värikkäillä rakeilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 235 kcal981 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja31,7 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille