Joulun kuivakakku
- Annosmäärä25 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Joulukakkuun on käytetty taateleita, aprikooseja ja kirsikoita. Hedelmäinen taatelikakku säilyy pitkään.
- Laktoositon
Ainekset
25 annosta
200 g | Pirkka pehmeitä taateleita tai |
150 g | Pirkka pehmeitä aprikooseja tai |
1 tlk (130g/ 70g) | tai |
200 g | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Vuokaan | |
---|---|
n. 1 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla tai korppujauhoilla. Leikkaa taatelit, aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi.
Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut hedelmät. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäähtynyt rasvaseos. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa esimerkiksi Pirkka kirsikkajuoman kanssa.
Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min3,2(34 arviota)
- 30 - 60 min4,1(160 arviota)
- yli 60 min4,0(8 arviota)
- yli 60 min3,9(146 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,3(32 arviota)
- 30 - 60 min2,4(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (58 arviota)
- Jaana4 vuotta sittenJoulukakku. Pitääkö tehdä jo maaliskuussa maustumaan😊
- Minttuliisa7 vuotta sittenTodella hyvää kakkua. Lisäsin viime jouluna tähän vielä levyllisen tummaa suklaata karkeana rouheena ja niin aion tehdä nytkin. Herkku! :)