Joulun kuivakakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulun kuivakakku

  • Annosmäärä25 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Joulukakkuun on käytetty taateleita, aprikooseja ja kirsikoita. Hedelmäinen taatelikakku säilyy pitkään.
  • Laktoositon

Ainekset

25 annosta
200 g
 
Pirkka pehmeitä taateleita
tai
150 g
 
Pirkka pehmeitä aprikooseja
tai
1 tlk (130g/ 70g)
 
tai
200 g
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
3 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Vuokaan

n. 1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 467 kJ / 352 kcal
Rasva
20,1 g
josta tyydyttynyttä
10,7 g
Hiilihydraatit
36,3 g
josta sokereita
23,6 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla tai korppujauhoilla. Leikkaa taatelit, aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi.

Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut hedelmät. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäähtynyt rasvaseos. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa esimerkiksi Pirkka kirsikkajuoman kanssa.

Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Taateli 250g kivetön puristettu
    Hinta 1,45/kpl
    5,80/kg
  • Pirkka punaiset kirsikat sokeriliemessä 130g/70g
    Hinta 1,89/kpl
    27,00/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka kookoshiutale 100g
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (64 arviota)

  • Jaana
    5 vuotta sitten
    Joulukakku. Pitääkö tehdä jo maaliskuussa maustumaan😊
  • Minttuliisa
    8 vuotta sitten
    Todella hyvää kakkua. Lisäsin viime jouluna tähän vielä levyllisen tummaa suklaata karkeana rouheena ja niin aion tehdä nytkin. Herkku! :)