Auringonkehrä-sillisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Auringonkehrä-sillisalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Sillisalaatti saa väriä paprikasta ja punajuurista. Tarjoa salaatti mädillä maustetun kastikkeen kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 ps (100 g)
 
tai
1–2
 
keltaista paprikaa
tai
1/2 (n. 150 g)
 
tuoretta kurkkua
tai
2–3
 
tai
1 tlk (250 g)
 
tai
1
 
pieni punasipuli
tai

Kastike

1 tlk (200 g)
 
tai
1 dl
 
tai
3 rkl
 
tai
2
 
kananmunaa koviksi keitettyinä
tai

Ravintosisältö

Energia
518 kJ / 124 kcal
Rasva
9,2 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
6,3 g
josta sokereita
5,7 g
Proteiini
4,2 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita kermaviili, majoneesi ja mätitahna, lisää lopuksi hienonnetut munat. Jätä hiukan keltuaista kastikkeen koristeeksi. Kaada kastike jalalliseen lasimaljaan ja ripottele keltuaismuruja pintaan. Nosta kastike kylmään maustumaan.

Kokoa salaatti pyöreälle, laakealle ja isolle (halkaisija noin 27 cm) vadille. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Suikaloi salaatti ja tee siitä vadille uloin rengas.

Puhdista paprikat ja leikkaa ne puolen sentin suikaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi. Tee paprikoista seuraava rengas. Kuutioi kurkku ja nostele niistä seuraava rengas. Kuutioi etikkapunajuuret samoin ja tee niistä taas rengas.

Valuta sillipalat liemestä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Nosta kastikekulho vadin keskelle ja tee sillistä rengas.

Kasaa punasipuli keskimmäiseksi kastikekulhon jalan päälle. Nosta salaattivati kylmään ja koristele tillinoksilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa sillisalaatin kanssa uusia perunoita ja ruisleipää.