• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Auringonkehrä-sillisalaatti

Sillisalaatti saa väriä paprikasta ja punajuurista. Tarjoa salaatti mädillä maustetun kastikkeen kanssa.
Auringonkehrä-sillisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 101 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kermaviili, majoneesi ja mätitahna, lisää lopuksi hienonnetut munat. Jätä hiukan keltuaista kastikkeen koristeeksi. Kaada kastike jalalliseen lasimaljaan ja ripottele keltuaismuruja pintaan. Nosta kastike kylmään maustumaan.
  2. Kokoa salaatti pyöreälle, laakealle ja isolle (halkaisija noin 27 cm) vadille. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Suikaloi salaatti ja tee siitä vadille uloin rengas.
  3. Puhdista paprikat ja leikkaa ne puolen sentin suikaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi. Tee paprikoista seuraava rengas. Kuutioi kurkku ja nostele niistä seuraava rengas. Kuutioi etikkapunajuuret samoin ja tee niistä taas rengas.
  4. Valuta sillipalat liemestä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Nosta kastikekulho vadin keskelle ja tee sillistä rengas.
  5. Kasaa punasipuli keskimmäiseksi kastikekulhon jalan päälle. Nosta salaattivati kylmään ja koristele tillinoksilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa sillisalaatin kanssa uusia perunoita ja ruisleipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 101 kcal421 kJ
  • Proteiinia3,29 g
  • Hiilihydraatteja6,38 g
  • Rasvaa6,83 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille