• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kesäinen sillisalaatti

Kesällä uusien perunoiden kanssa maistuu ihana sillisalaatti.
Kesäinen sillisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 186 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Siivilöi sillistä liemi. Leikkaa sillipalat ohuiksi suikaleiksi. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja hienonna ne erikseen. Hienonna sipuli.
  2. Poista retiiseistä kannat ja juuret ja pese puhtaiksi harjaan avulla. Leikkaa retiisit ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sekoita majoneesi ja mätitahna hyvin keskenään. Lisää kermaviili. Jätä hiukan keltuaista, retiisejä, tilliä ja sillisuikaleita koristeeksi. Sekoita muut aineet (myös sillitölkin sipulisilppu) kermaviilikastikkeen kanssa hyvin sekaisin.
  4. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja koristele. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän tai uusien perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal777 kJ
  • Proteiinia6,89 g
  • Hiilihydraatteja8,79 g
  • Rasvaa13,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille