Kukkakaali-loimulohisalaatti
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Herkullinen loimukirjolohi sopii hyvin kukkakaalin makupariksi kesäisessä salaatissa.
- Gluteeniton
Ainekset
5 annosta
1 ps (100 g) | tai |
1 (n. 400 g) | pieni kukkakaali tai |
4–5 (n. 400 g) | tomaattia tai |
1/2 (200 g) | kurkkua tai |
250 g | loimukirjolohifileepalaa tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
tilliä tai | |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (200 g) | tai |
1/2 dl | tai |
2 rkl | sinappia tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 259 kJ / 62 kcal |
Rasva | 3,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 2,6 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 4,6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa kukinnot ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit ja kurkut sekä loimukirjolohi.
Lado tomaatti-, kurkku- ja kukkakaaliviipaleet salaattipedille. Levitä päälle loimukirjolohiviipaleet. Mausta viipaleet sitruunanmehulla ja hienonna salaatille runsaasti tilliä.
Sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta sinapilla, sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna maustua kylmässä. Tarjoa kastike erikseen salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lkHinta 0,89/kpl8,90/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiEtuhinta 3,00/2 kpl1,50/kplnorm. 1,59/kpl
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Pirkka Kevyt majoneesi 250gHinta 1,79/kpl7,16/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg