• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sillisalaatti uuniperunoille

Sillisalaatti on monikäyttöinen. Se sopii uuniperunoiden täytteksi ja ruisleivän tai uusien perunoiden kaveriksi.
Sillisalaatti uuniperunoille
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 142 kcal / 100 g

Ainekset

    • 200gmatjessilliä valutettuna
    • 1pienipunasipuli
    • 1maustekurkku
    • 3kovaksi keitettyä kananmunaa

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa valutettu silli ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten edelleen pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja edelleen hienoksi silpuksi.
  2. Leikkaa kurkku pitkittäin ohuiksi viipaleiksi, sitten pitkiksi suikaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi. Leikkaa jäähdytetyt, kuoritut munat munaleikkurilla kolmeen suuntaan pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita kastiketta varten majoneesi, kermaviili ja tillisilppu. Jauha joukkoon hiukan mustapippuria myllystä. Sekoita paloitellut ainekset kastikkeen joukkoon ja anna maustua kylmässä tunnin ajan ennen tarjoilua. Sillisalaattia voi tarjota myös voileipäpöydässä tai alkupalana paahdetun ruisleivän päällä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 142 kcal595 kJ
  • Proteiinia6,95 g
  • Hiilihydraatteja2,37 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille