• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Avokadopizza

Avokadopizzan tuoreet täytteet: avokado, tomaatti ja rucola levitetäään kuuman pizzan päälle. Mausta halutessasi balsamicosiirapilla.
Avokadopizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • 30 - 60 min
  • 630 kcal / annos (370g)

Ainekset

4 kpl

Pohja

    • 2dlvettä
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 4dlvehnäjauhoja
    • 2rkloliiviöljyä

Kastike

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä 15-20 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään palaan. Kauli ja taputtele palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle pellille (1-2 kpl/pelti). Voit myös kaulia leivinpaperin päällä yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi.
  3. Hienonna kuorittu valkosipuli ja kuullota se rasvassa pannulla tai mikrossa. Näin valkosipulin maku miedontuu. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta oreganolla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Levitä pohjien päälle tomaattikastike, juustoraaste ja viipaloitu mozzarella. Pirskottele pinnalle sitruunapestoa. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  4. Halkaise, poista siemen ja kuutioi tai viipaloi avokadon hedelmäliha. Viipaloi tai lohko tomaatit. Levitä avokado, tomaatit ja rucola kuuman pizzan päälle. Mausta balsamicosiirapilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 630 kcal2 640 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • Rasvaa41 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua