Avokadopizza
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Avokadopizzan tuoreet täytteet: avokado, tomaatti ja rucola levitetäään kuuman pizzan päälle. Mausta halutessasi balsamicosiirapilla.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 kpl
Pohja | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
n. 4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
Kastike | |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 rkl | oliiviöljyä tai |
n. 3 dl | tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Täyte | |
4 dl (200 g) | tai |
1 ps (200 g/125 g) | tai |
4 rkl | tai |
2–3 (500 g) | Pirkka avokadoa tai |
1/2 rs (à 250 g) | Pirkka kirsikkatomaatteja tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
balsamicosiirappia tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä 15–20 minuuttia.
Jaa taikina neljään palaan. Kauli ja taputtele palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle pellille (1–2 kpl/pelti). Voit myös kaulia leivinpaperin päällä yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi.
Hienonna kuorittu valkosipuli ja kuullota se rasvassa pannulla tai mikrossa. Näin valkosipulin maku miedontuu. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta oreganolla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Levitä pohjien päälle tomaattikastike, juustoraaste ja viipaloitu mozzarella. Pirskottele pinnalle sitruunapestoa. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Halkaise, poista siemen ja kuutioi tai viipaloi avokadon hedelmäliha. Viipaloi tai lohko tomaatit. Levitä avokado, tomaatit ja rucola kuuman pizzan päälle. Mausta balsamicosiirapilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(61 arvostelua)
- yli 60 min3,9(13 arvostelua)
- yli 60 min4,5(22 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(53 arvostelua)
- yli 60 min4,1(20 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(18 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(5 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(27 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (27 arvostelua)
- Jeppe4 vuotta sittenTuli hyvää😃
- asdfghjkl6 vuotta sittennam