Sateenkaaripizza
Värikkäistä kasviksista syntyy hauska sateenkaaripizza, kun asettelet ne raitoina ricottajuusto-mozzarellaseoksella sivellyn pizzan päälle.
2 kplyli 60 min
Ainekset
2 kpl
Pohja
- 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
- 2tlsuolaa
- 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
- 500g(n. 7 dl)vehnäjauhoja
- 1rkloliiviöljyä
Täyte
- 1ps(125 g)Pirkka mozzarellaa
- 1prk(250 g)ricottajuustoa (Galbani)
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- 1rs(230 g)keltaisia kirsikkatomaatteja
- 1(200 g)oranssi paprika
- 1(400 g)vihreä kesäkurpitsa
- 1ruukkutuoretta oreganoa
- 1(120 g)punasipuli
- chilihiutaleita
- oliiviöljyä
Valmistus
yli 60 min- Mittaa vesi kulhoon ja liuota siihen hiiva ja suola.
- Alusta taikinaan vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella noin 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista vielä hetki, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
- Jaa taikina kahtia ja levitä käsin taputtelemalla öljytyille pelleille kahdeksi pitkänomaiseksi pizzaksi. Kohota vielä 30 minuuttia.
- Raasta mozzarella ja sekoita ricottajuuston joukkoon.
- Halkaise tomaatit tarvittaessa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja hienonna paprika. Paloittele kesäkurpitsa. Hienonna oregano. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Paista pizzapohjia 250 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Levitä pohjille ricottajuustoseos ja kasvikset raitoina pitkittäin pizzan päälle. Ripottele oregano kesäkurpitsan päälle vahvistamaan vihreää väriä. Ripottele päälle myös hieman suolaa ja chilihiutaleita ja pirskota päälle oliiviöljyä.
- Jatka pizzan paistamista uunin ylätasolla 4-5 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tomaatit voi iloisesti korvata punaisella lihalla mikäli haluaa pitsasta miehekkäämmän version.