• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SateenkaaripizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sateenkaaripizza

Värikkäistä kasviksista syntyy hauska sateenkaaripizza, kun asettelet ne ratoina ricottajuusto-mozzarellaseoksella sivellyn pizzan päälle.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl

Pohja

    • 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
    • 2tlsuolaa
    • 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
    • 500g(n. 7 dl)vehnäjauhoja
    • 1rkloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa vesi kulhoon ja liuota siihen hiiva ja suola.
  2. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella noin 10 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista vielä hetki, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
  5. Jaa taikina kahtia ja levitä käsin taputtelemalla öljytyille pelleille kahdeksi pitkänomaiseksi pizzaksi. Kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Raasta mozzarella ja sekoita ricottajuuston joukkoon.
  7. Halkaise tomaatit tarvittaessa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja hienonna paprika. Paloittele kesäkurpitsa. Hienonna oregano. Kuori ja suikaloi sipuli.
  8. Paista pizzapohjia 250 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  9. Levitä pohjille ricottajuustoseos ja kasvikset raitoina pitkittäin pizzan päälle. Ripottele oregano kesäkurpitsan päälle vahvistamaan vihreää väriä. Ripottele päälle myös hieman suolaa ja chilihiutaleita ja pirskota päälle oliiviöljyä.
  10. Jatka pizzan paistamista uunin ylätasolla 4-5 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua