ÄyriäispaellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Äyriäispaella

  • Annosmäärä3–4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Tämä paella saa makua chorizosta ja äyriäisistä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

3–4 annosta
1 pkt (350 g)
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 (180 g)
 
paprika
tai
50–100 g
 
tai
2 dl
 
Pirkka risottoriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
tai
6 dl
 
kiehuvaa vettä
tai
1/2 tl
 
kurkumaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Koristeeksi

1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1
 
sitruuna lohkoina
tai

Ravintosisältö

Energia
617 kJ / 148 kcal
Rasva
4,9 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
16 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
8,3 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi paprika. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää pannulle chorizo ja riisit. Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia. Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus. Kuumenna ja hauduta vielä 3–5 minuuttia. Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Äyriäissekoituksen lisäksi voit käyttää paellaan myös Pirkka Parhaat kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä. Lisää sulatetut ravunpyrstöt lopussa paellan joukkoon ja kuumenna. Voit myös paistaa ravunpyrstöjä nopeasti (noin 30 sekuntia/puoli) kuumalla pannulla ennen paellaan lisäämistä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat äyriäissekoitus 350g MSC ASC pakaste
    Hinta 7,29/kpl
    20,83/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Pirkka Parhaat chorizo 200g
    Hinta 3,69/kpl
    18,45/kg
  • Pirkka kurkuma 18g jauhettu
    Hinta 0,59/kpl
    32,78/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Etuhinta 1,29/kpl
    1,29/kg
    norm. 1,69/kpl (1,69/kg)
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 1.5l
    Hinta 27,95/kpl
    18,63/l
  • Paprika punainen
    Hinta n. 0,64/kpl
    4,29/kg
  • Snellman All Natural chorizo 230g
    Hinta 3,75/kpl
    16,30/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Risella risottoriisi 1 kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Meira kurkuma maustepussi 60g
    Hinta 1,45/kpl
    24,17/kg
  • Meira kurkuma 35g tölkki mauste
    Hinta 1,69/kpl
    48,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,42/kpl
    2,19/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (70 arviota)

  • MarkusH
    3 vuotta sitten
    Muuten hyvä resepti, mutta jos chorizoihin haluaa paistaa kunnon pinnan, täytyy ne laittaa pannulle ennen sipuleita.