Äyriäispaella
Tämä paella saa makua chorizosta ja äyriäisistä.Tämäkin resepti vain n. 4,15€/annos*.
3-4 annosta30 - 60 min258 kcal / annos (310g)
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(350 g)Pirkka äyriäissekoitusta (pakaste)
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rkloliiviöljyä
- 1(180 g)paprika
- 50-100gPirkka Parhaat chorizoa
- 6dlkiehuvaa vettä
- 1/2tlkurkumaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1rklsitruunanmehua
Koristeeksi
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
- 1sitruuna lohkoina
Valmistus
30 - 60 min- Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi paprika. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää pannulle chorizo ja riisit. Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia. Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus. Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia. Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Äyriäissekoituksen lisäksi voit käyttää paellaan myös Pirkka Parhaat kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä. Lisää sulatetut ravunpyrstöt lopussa paellan joukkoon ja kuumenna. Voit myös paistaa ravunpyrstöjä nopeasti (noin 30 sekuntia/puoli) kuumalla pannulla ennen paellaan lisäämistä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 310g100 g
- 258 kcal1 080 kJ
- Proteiinia 17,1 g
- Hiilihydraatteja31,6 g
- Rasvaa7,22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Muuten hyvä resepti, mutta jos chorizoihin haluaa paistaa kunnon pinnan, täytyy ne laittaa pannulle ennen sipuleita.