Äyriäisrisotto
Ihana äyriäisrisotto on juhlava tarjottava vieraille tai viikonloppuun. Äyriäisrisoton kruunaa grillatut kuningaskatkaravut. Noin 5,80 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(300 g)Pirkka Parhaat kuningaskatkarapuja (pakaste)
- 1pkt(350 g)Pirkka Parhaat äyriäissekoitusta (pakaste)
Risotto
- 2-3(n. 100 g)Pirkka banaanisalottisipulia tai salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2rklöljyä
- 2dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- n. 8dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 2rklPirkka voita
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Sulata kuningaskatkaravut ja äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta äyriäissekoitus ja poista katkaravuista pää sekä suoli. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä suuressa kasarissa. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisin kuullottua pari minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin.
- Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää veteen annosfondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kalalientä kerrallaan risottoon. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää valutettu äyriäissekoitus riisin joukkoon loppuvaiheessa, kypsennä vielä 3 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi. Aikaa kuluu yhteensä noin 25 minuuttia.
- Grillaa tai paista kuningaskatkaravut pannulla pakkauksen ohjeen mukaan risoton kypsyessä ja lisää kuoritut katkaravut valmiin risoton joukkoon. Jätä osa koristeeksi.
- Mausta riisi sitruunanmehulla ja -kuorella, parmesaaniraasteella, voilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Tarjoa risotto annoksina: nostele kuningaskatkaravut ja sitruunalohko risottoannosten päälle. Ripottele pinnalle parmesaania ja ruohosipulia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi