• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vuohenjuustogratinoitu lohi

Perinteinen uunilohi muuttuu juhlaruoaksi, kun lohi kuorrutetaan kasviksilla ja vuohenjuustolla.
Vuohenjuustogratinoitu lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 370 kcal / annos (225g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 800glohifileetä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta ruodot ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Kuutioi paprikat ja hienonna rucolaa hieman.
  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää herkkusienet ja paprikat. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää rucola. Levitä seos lohen päälle.
  4. Paista lohta 200 asteessa ensin noin 15 minuuttia.
  5. Viipaloi vuohenmaitojuusto ja levitä lohen päälle. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia35 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua