• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jambalaya

Jambalya on louisianalainen riisiruoka. Tomaattiseen ja hieman tuliseen jambalayaan laitetaan yleensä makkaraa, kasviksia sekä kanaa tai äyriäisiä. Noin 2,30€/annos.
Jambalaya
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

    • 1/2ruukkuatuoretta korianteria
    • 2limettiä lohkoina

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja viipaloi chorizo. Halkaise ja puhdista paprikat. Viipaloi ja leikkaa paprika paloiksi. Hienonna sellerinvarret. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Paista chorizopaloja kuumalla pannulla omassa rasvassaan. Lisää sellerit ja sipulit kuullottumaan.
  3. Sekoita joukkoon riisit sekä paprikat ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla, cayennepippurilla, paprikajauheella ja timjamilla.
  4. Lisää tomaatit liemineen sekä tomaattisose. Lisää vesi (huuhtele ttomaattiölkki vedellä). Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  5. Lisää sulatetut ja valutetut äyriäiset. Hauduta edelleen noin 5 minuuttia. Tarjoa jambalaya tuoreen korianterin ja limetinlohkojen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi lisätä jambalayaan kypsennettyjä broilerin koipipaloja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille