• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jambalaya

Jambalya on Louisianalainen riisiruoka, johon laitetaan yleensä makkaraa ja kasviksia. Broilerin koivet tekevät tästä jambalayasta brasilialaisen.
Jambalaya
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 145 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Koristeluun

    • Pirkka mustia kivettömiä oliiveja
    • tuoreita basilikan lehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi, paloittele paprika (ja hienonna valkosipulit). Kuullota ne paistokasarissa tai wokkipannussa öljyssä. Sekoita joukkoon curry, cayennenpippuri ja riisi. Anna riisin kuullottua läpikuultavaksi.
  2. Kaada paistokasariin vesi. Lisää lihaliemikuutio. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Valuta ja leikkaa maissintähkät neljään osaan. Sekoita maissipalat ja jäiset herneet riisin joukkoon. Hauduta edelleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi jäiset katkaravut ja kuumenna seos.
  3. Kuumenna toisessa pannussa tai uunissa 200 asteessa kypsät broilerinkoivet ja paloitellut krakovanmakkarat. Kumoa riisi-vihannesseos keoksi tarjoiluvadille. Asettele broilerinkoivet ja makkarapalat keon ympärille. Koristele mustilla oliiveilla ja basilikan lehdillä. Tarjoa ciabattan ja raikkaan, vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 145 kcal606 kJ
  • Proteiinia8,78 g
  • Hiilihydraatteja8,24 g
  • Rasvaa8,37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille