• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kala-fenkolipata

Kala-fenkolipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 260 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gperattuja muikkuja tai silakkafileitä
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2(250 g)sipulia
    • 1(200 g)fenkoli
    • 3(300 g)porkkanaa
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2rklvoita
    • 1/2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlkurkumaa
    • ripausmustapippuria
    • n. 5dlvettä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1dltilliä hienonnettuna

Pinnalle

    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista muikuista päät tai silakoista­ tarvittaessa selkäevät. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
  2. Suikaloi sipulit ja fenkoli. Viipaloi kuoritut porkka­nat. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota sipulia, fenkolia, porkka­noita ja valkosipulia voi-öljyseoksessa isossa kattilassa tai paistokasarissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, kurkumalla ja pippurilla. Sekoittele hetki.
  4. Kaada joukkoon vesi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  5. Lisää sitruunanmehu ja tilli. Asettele kalat kasvisten päälle, silakat pitkittäin kalan muotoon taitettuina.
  6. Keitä kannen alla vielä noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Koristele tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai perunasosetta ja ruisleipää.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille