Kala-fenkolipata
Kala-fenkolipata on hauska retro ruoka. Tämä herkullinen pataruoka valmistuu helposti!
4 annosta30 - 60 min260 kcal / annos (400g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600gperattuja muikkuja tai silakkafileitä
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 2(250 g)sipulia
- 1(200 g)fenkoli
- 3(300 g)porkkanaa
- 1-2valkosipulinkynttä
- 1/2rklvoita
- 1/2rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlkurkumaa
- ripausmustapippuria
- n. 5dlvettä
- 2rklsitruunanmehua
- 1dltilliä hienonnettuna
Pinnalle
- tilliä
Valmistus
30 - 60 min- Poista muikuista päät tai silakoista tarvittaessa selkäevät. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
- Suikaloi sipulit ja fenkoli. Viipaloi kuoritut porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulia, fenkolia, porkkanoita ja valkosipulia voi-öljyseoksessa isossa kattilassa tai paistokasarissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, kurkumalla ja pippurilla. Sekoittele hetki.
- Kaada joukkoon vesi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
- Lisää sitruunanmehu ja tilli. Asettele kalat kasvisten päälle, silakat pitkittäin kalan muotoon taitettuina.
- Keitä kannen alla vielä noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Koristele tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai perunasosetta ja ruisleipää.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 260 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 27 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi