• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sienirisotto ja lampaankare

Sienirisotto ja lampaankare eli -kyljykset sopivat tarjottavaksi juhlaviinkin tilaisuuksiin.
Sienirisotto ja lampaankare
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 596 kcal / annos (400g)

Ainekset

3 annosta
    • 1l(200-300 g)kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
    • 1-2rklöljyä
    • 1sipuli
    • 1 1/2rklöljyä
    • 2dlrisottoriisiä
    • 1dlvalkoviiniä
    • n. 5dlvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 1/2tlmustapippuria
    • (1/2 tlkurkumaa)
    • 1dlparmesaaniraastetta
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna

Lampaankare

    • 1(n. 500 g)lampaankare eli kyljysrivi
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1rklöljyä

Lisäksi

    • tuoretta basilikaa tai timjamia
    • 1sitruuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota lampaankare huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Hiero mausteet lihan pintaan. Ruskista kare pannulla rasvassa.
  2. Nosta liha uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 55-58 astetta. (Voit kypsentää kareen myös kyljyksinä paistamalla pannussa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.) Kääri kypsennetty liha noin 10 minuutiksi alumiinifolioon vetäytymään.
  3. Puhdista ja paloittele sienet. Paista sienet pannulla. Siirrä pois liedeltä.
  4. Hienonna sipuli ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada joukkoon viini ja keitä, kunnes viini on haihtunut.
  5. Kiehauta vesi ja fondi. Lisää kattilaan kiehuvaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian sakeaa. Risoton kypsymisaika on 15-20 minuuttia. Lisää sienet, mausta mustapippurilla ja halutessasi kurkumalla.
  6. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja ruohosipuli. Leikkaa lampaankare kyljyksiksi luiden välistä ja tarjoa sienirisoton kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös kuivattuja tai pakastettuja sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä vähintään tunti ennen käyttöä. Käytä myös sienten liotusvesi risottoon.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 596 kcal2 500 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2