Sienirisotto ja lampaankare Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sienirisotto ja lampaankare

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Sienirisotto ja lampaankare sopivat tarjottavaksi juhlaviinkin tilaisuuksiin. Karitsan kyljykset kypsennetään kokonaisena kareena ja leikataan luiden välistä kyljyksiksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

3 annosta
1 l (300 g)
 
kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
tai
1–2 rkl
 
öljyä
tai
1
 
sipuli
tai
1 1/2 rkl
 
öljyä
tai
2 dl
 
risottoriisiä
tai
1 dl
 
valkoviiniä
tai
n. 5 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
kasvisfondia
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
(1/2 tl
 
kurkumaa)
tai
1 dl
 
parmesaania raastettuna
tai
1 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Lampaankare

1 (n. 500 g)
 
lampaankare eli kyljysrivi
tai
1 tl
 
timjamia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
öljyä
tai

Lisäksi

 
tuoretta basilikaa tai timjamia
tai
1
 
sitruuna
tai

Ravintosisältö

Energia
914 kJ / 219 kcal
Rasva
13 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
12,8 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
9,9 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota lampaankare huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Hiero mausteet lihan pintaan. Ruskista kare pannulla rasvassa.

Nosta liha uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 55–58 astetta. (Voit kypsentää kareen myös kyljyksinä paistamalla pannussa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.) Kääri kypsennetty liha noin 10 minuutiksi alumiinifolioon vetäytymään.

Puhdista ja paloittele sienet. Paista sienet pannulla. Siirrä pois liedeltä.

Hienonna sipuli ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada joukkoon viini ja keitä, kunnes viini on haihtunut.

Kiehauta vesi ja fondi. Lisää kattilaan kiehuvaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian sakeaa. Risoton kypsymisaika on 15–20 minuuttia. Lisää sienet, mausta mustapippurilla ja halutessasi kurkumalla.

Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja ruohosipuli. Leikkaa lampaankare kyljyksiksi luiden välistä ja tarjoa sienirisoton kanssa.

Vinkki! Voit käyttää myös kuivattuja tai pakastettuja sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä vähintään tunti ennen käyttöä. Käytä myös sienten liotusvesi risottoon.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta