Sienirisotto ja lampaankare
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Sienirisotto ja lampaankare sopivat tarjottavaksi juhlaviinkin tilaisuuksiin. Karitsan kyljykset kypsennetään kokonaisena kareena ja leikataan luiden välistä kyljyksiksi.
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
1 l (300 g) | kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1 | sipuli tai |
1 1/2 rkl | öljyä tai |
2 dl | risottoriisiä tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
n. 5 dl | vettä tai |
2 rkl | kasvisfondia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
(1/2 tl | kurkumaa) tai |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
1 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Lampaankare | |
---|---|
1 (n. 500 g) | lampaankare eli kyljysrivi tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 rkl | öljyä tai |
Lisäksi | |
tuoretta basilikaa tai timjamia tai | |
1 | sitruuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 914 kJ / 219 kcal |
Rasva | 13 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 12,8 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 9,9 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota lampaankare huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Hiero mausteet lihan pintaan. Ruskista kare pannulla rasvassa.
Nosta liha uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 55–58 astetta. (Voit kypsentää kareen myös kyljyksinä paistamalla pannussa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.) Kääri kypsennetty liha noin 10 minuutiksi alumiinifolioon vetäytymään.
Puhdista ja paloittele sienet. Paista sienet pannulla. Siirrä pois liedeltä.
Hienonna sipuli ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada joukkoon viini ja keitä, kunnes viini on haihtunut.
Kiehauta vesi ja fondi. Lisää kattilaan kiehuvaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian sakeaa. Risoton kypsymisaika on 15–20 minuuttia. Lisää sienet, mausta mustapippurilla ja halutessasi kurkumalla.
Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja ruohosipuli. Leikkaa lampaankare kyljyksiksi luiden välistä ja tarjoa sienirisoton kanssa.
Vinkki! Voit käyttää myös kuivattuja tai pakastettuja sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä vähintään tunti ennen käyttöä. Käytä myös sienten liotusvesi risottoon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kurkuma 18g jauhettuHinta 0,65/kpl36,11/kg
- Galbani Parmigiano Reggiano DOP 60g raasteHinta 2,69/kpl44,83/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka Kasvisfondi 180mlHinta 3,09/kpl17,17/l