BaklavakupitReseptin teki kumppani

Baklavakupit

Baklava on filotaikinasta tehty leivonnainen. Erittäin makeaa herkkua riittää pieni pala.

  • 12-16 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

12-16 kpl
    • 1pkt(450 g)filotaikinaa (pakaste)
    • 175gvoita
    • 2 1/2dlhasselpähkinärouhetta
    • 2 1/2dlmantelirouhetta
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 1/4tlkanelia

Sokerisiirappi

    • 3dlvettä
    • 2dlsokeria
    • 1/2dlhunajaa
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1-2rklsitruunankuoriraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kääri taikina auki ja leikkaa noin 12 x 12 cm kokoisiksi neliöiksi tai isommiksi, jos muffinivuokasi kolot ovat suuremmat. Anna kaikkien arkkien olla päällekkäin, kun leikkaat niitä. Peitä arkit kostealla pyyhkeellä koko työskentelyn ajaksi, jotta taikinalevyt eivät kuivu.
  3. Sekoita kulhossa pähkinä- ja mantelirouhe, sokeri ja mausteet. Sulata voi kulhossa mikrossa.
  4. Nosta työlaudalle yksi filoruutu kerrallaan. Voitele ruutu voilla ja nosta toinen ruutu päälle. Voitele jälleen voilla. Toista, kunnes päällekkäin on 6 voideltua ruutua. Nosta filoruudut muffinivuokaan ja asettele siten, että taikina asettuu vuokaan, mutta arkkien reunat jäävät vuoan reunan yli. Toista, kunnes muffinivuokasi kaikki kolot on vuorattu filoruuduilla. Täytä taikinakupit pähkinä-mantelitäytteellä ja kypsennä kuppeja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.
  5. Keitä sokerisiirappi kuppien kypsyessä. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Ota baklavakupit uunista ja lusikoi jokaisen päälle 2-3 rkl siirappia. Säilytä huoneenlämmössä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua