Hyppää sisältöön
BaklavakupitReseptin takana kumppani

Baklavakupit

  • Annosmäärä12–16 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Baklava on filotaikinasta tehty leivonnainen. Erittäin makeaa herkkua riittää pieni pala.

    Ainekset

    12–16 kpl
    • 1 pkt (450 g) filotaikinaa (pakaste)
    • 175 g voita
    • 2 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
    • 2 1/2 dl mantelirouhetta
    • 1/2 dl sokeria
    • 1 tl kardemummaa
    • 1/4 tl kanelia

    Sokerisiirappi

    • 3 dl vettä
    • 2 dl sokeria
    • 1/2 dl hunajaa
    • 1/2 dl sitruunanmehua
    • 1–2 rkl sitruunankuorta raastettuna

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 331 kJ / 318 kcal
    • Rasva
      18,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      5,9 g
    • Hiilihydraatit
      32 g
    • josta sokereita
      16,5 g
    • Proteiini
      5,7 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
    2. Kääri taikina auki ja leikkaa noin 12 x 12 cm kokoisiksi neliöiksi tai isommiksi, jos muffinivuokasi kolot ovat suuremmat. Anna kaikkien arkkien olla päällekkäin, kun leikkaat niitä. Peitä arkit kostealla pyyhkeellä koko työskentelyn ajaksi, jotta taikinalevyt eivät kuivu.
    3. Sekoita kulhossa pähkinä- ja mantelirouhe, sokeri ja mausteet. Sulata voi kulhossa mikrossa.
    4. Nosta työlaudalle yksi filoruutu kerrallaan. Voitele ruutu voilla ja nosta toinen ruutu päälle. Voitele jälleen voilla. Toista, kunnes päällekkäin on 6 voideltua ruutua. Nosta filoruudut muffinivuokaan ja asettele siten, että taikina asettuu vuokaan, mutta arkkien reunat jäävät vuoan reunan yli. Toista, kunnes muffinivuokasi kaikki kolot on vuorattu filoruuduilla. Täytä taikinakupit pähkinä-mantelitäytteellä ja kypsennä kuppeja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.
    5. Keitä sokerisiirappi kuppien kypsyessä. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
    6. Ota baklavakupit uunista ja lusikoi jokaisen päälle 2–3 rkl siirappia. Säilytä huoneenlämmössä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (21 arviota)