Baklavakupit
- Annosmäärä12–16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (450 g) | filotaikinaa (pakaste) tai |
175 g | voita tai |
2 1/2 dl | tai |
2 1/2 dl | mantelirouhetta tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1/4 tl | tai |
Sokerisiirappi | |
---|---|
3 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | hunajaa tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
1–2 rkl | sitruunankuorta raastettuna tai |
Valmistus
Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kääri taikina auki ja leikkaa noin 12 x 12 cm kokoisiksi neliöiksi tai isommiksi, jos muffinivuokasi kolot ovat suuremmat. Anna kaikkien arkkien olla päällekkäin, kun leikkaat niitä. Peitä arkit kostealla pyyhkeellä koko työskentelyn ajaksi, jotta taikinalevyt eivät kuivu.
Sekoita kulhossa pähkinä- ja mantelirouhe, sokeri ja mausteet. Sulata voi kulhossa mikrossa.
Nosta työlaudalle yksi filoruutu kerrallaan. Voitele ruutu voilla ja nosta toinen ruutu päälle. Voitele jälleen voilla. Toista, kunnes päällekkäin on 6 voideltua ruutua. Nosta filoruudut muffinivuokaan ja asettele siten, että taikina asettuu vuokaan, mutta arkkien reunat jäävät vuoan reunan yli. Toista, kunnes muffinivuokasi kaikki kolot on vuorattu filoruuduilla. Täytä taikinakupit pähkinä-mantelitäytteellä ja kypsennä kuppeja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.
Keitä sokerisiirappi kuppien kypsyessä. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ota baklavakupit uunista ja lusikoi jokaisen päälle 2–3 rkl siirappia. Säilytä huoneenlämmössä.