Baklavakupit
Baklava on filotaikinasta tehty leivonnainen. Erittäin makeaa herkkua riittää pieni pala.
- 12-16 kpl
- yli 60 min
Ainekset
12-16 kpl
- 1pkt(450 g)filotaikinaa (pakaste)
- 175gvoita
- 2 1/2dlhasselpähkinärouhetta
- 2 1/2dlmantelirouhetta
- 1/2dlsokeria
- 1tlkardemummaa
- 1/4tlkanelia
Sokerisiirappi
- 3dlvettä
- 2dlsokeria
- 1/2dlhunajaa
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1-2rklsitruunankuorta raastettuna
Valmistus
yli 60 min- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kääri taikina auki ja leikkaa noin 12 x 12 cm kokoisiksi neliöiksi tai isommiksi, jos muffinivuokasi kolot ovat suuremmat. Anna kaikkien arkkien olla päällekkäin, kun leikkaat niitä. Peitä arkit kostealla pyyhkeellä koko työskentelyn ajaksi, jotta taikinalevyt eivät kuivu.
- Sekoita kulhossa pähkinä- ja mantelirouhe, sokeri ja mausteet. Sulata voi kulhossa mikrossa.
- Nosta työlaudalle yksi filoruutu kerrallaan. Voitele ruutu voilla ja nosta toinen ruutu päälle. Voitele jälleen voilla. Toista, kunnes päällekkäin on 6 voideltua ruutua. Nosta filoruudut muffinivuokaan ja asettele siten, että taikina asettuu vuokaan, mutta arkkien reunat jäävät vuoan reunan yli. Toista, kunnes muffinivuokasi kaikki kolot on vuorattu filoruuduilla. Täytä taikinakupit pähkinä-mantelitäytteellä ja kypsennä kuppeja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.
- Keitä sokerisiirappi kuppien kypsyessä. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Ota baklavakupit uunista ja lusikoi jokaisen päälle 2-3 rkl siirappia. Säilytä huoneenlämmössä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi