Suklaabrownie, suklaamuroja ja maitojäätelöä
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Yhdistä ravintolatason jälkiruokaan suklaabrownie, rapeita suklaamuroja, maitojäätelö ja marjoja. Syötävät kukat kruunaavat annoksen. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
- Gluteeniton
Ainekset
8–10 annosta
Suklaabrownie | |
---|---|
280 g | tai |
280 g | suolatonta voita tai |
5 | kananmunaa tai |
400 g | sokeria tai |
110 g (n. 3 1/4 dl) | mantelirouhetta tai |
60 g (n. 2 dl) | tai |
Suklaamurot | |
100 g | maitosuklaata tai |
50 g (n. 3 1/2 dl) | riisimuroja tai |
50 g (n. 3 1/2 dl) | maissilastuja tai |
ripaus | suolaa tai |
Kuningatarsiirappi | |
100 g | vadelmia (pakaste) tai |
50 g | mustikoita (pakaste) tai |
90 g (n. 1 dl) | sokeria tai |
20 g | glukoosisiirappia (Dansukker) tai |
1 | vaniljatanko tai |
1 | tähtianis tai |
Lisäksi | |
1 rs (125 g) | tuoreita vadelmia tai |
1 rs (125 g) | tuoreita pensasmustikoita tai |
1 prk (550 ml) | Suomen jäätelön maitojäätelöä tai |
syötäviä kukkia tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä massat ja sekoita joukkoon manteli- ja pähkinärouheet. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (35 cm x 27 cm). Peitä vuoka foliolla ja paista 150 asteessa noin 60 minuuttia. Jäähdytä brownie jääkaappi kylmäksi ja leikkaa annospaloiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää maissilastut, riisimurot ja suola suklaan joukkoon. Sekoita massa hyvin. Voit rikkoa murojen rakennetta hieman kauhalla. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Lohko muroista sopivia paloja annokseen.
Laita pakastemarjat, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa halki. Lisää vaniljatanko ja tähtianis kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos on 105 asteista. Paseeraa siirappi tiheän siivilän läpi ja anna jäähtyä. Pyöräytä vadelmat ja mustikat kuningatarsiirapissa.
Nosta brownie pala keskelle lautasta. Nostele viereen marinoidut marjat, kakun päälle suklaamuroja sekä jäätelöpallo marjojen päälle. Koristele annokset syötävillä kukilla.
Voit korvata osan brownien hasselpähkinä- tai mantelirouheesta myös muilla rouhituilla pähkinöillä, esimerkiksi saksanpähkinällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta