BaklavaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Baklava

Baklava on Lähi-Idästä kotoisin oleva supermakea herkku. Se valmistetaan filotaikinalevyistä, pähkinöistä ja hunajasta voita ja sokeria säästelemättä.

  • 24 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

24 annosta
    • 1pkt(450 g)filotaikinalevyjä (Kanaki), pakaste
    • 75gvähäsuolaista laktoositonta voita

Täyte

    • 3/4dlsokeria
    • 50gsaksanpähkinöitä
    • 50ghasselpähkinärouhetta
    • 50gmantelirouhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1tljauhettua kanelia
    • 1luomuappelsiininkuori

Kostutus

    • 1 1/2dlvettä
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3/4dlhunajaa

Koristeluun

    • pistaasipähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan (2 tuntia).
  2. Valmista täyte. Hienonna saksanpähkinät ja sekoita kaikki pähkinät, sokeri ja mausteet keskenään. Pese appelsiini, raasta kuori ja sekoita se huolellisesti joukkoon, ettei kuori jää isoiksi paakuiksi.
  3. Sulata voi ja voitele uunivuoka (noin 17 x 30 cm) pohjalta ja reunoilta.
  4. Levitä filotaikina pöydälle ja avaa se koko leveydelle (48 cm). Leikkaa taikina terävällä veitsellä kolmeen osaan (16 cm) ja pätki päädyistä pois vuoan yli menevä osa. Peitä taikina kostealla keittiöliinalla, jotta se ei kuivu.
  5. Aseta kaksi taikinalevyä vuoan pohjalle ja sivele varovasti pensselillä hieman voisulaa levyn päälle. Lisää seuraavat kaksi levyä ja voitele kevyesti. Lisää vielä kaksi levyä ja voitele. (Yhteensä siis kuusi levyä). Lisää kerroksen päälle vajaa desilitra pähkinärouhetta.
  6. Lisää päälle jälleen kuusi filotaikinalevyä kahden levyn seteissä aina väleissä voidellen. Lisää jälleen vajaa desi pähkinätäytteestä. Tee vielä kaksi taikina ja täyte -kerrosta samaan tapaan. (Yhteensä neljä pähkinäkerrosta). Viimeisen pähkinäkerroksen päälle tulee 12 filotaikinalevyä, edelleen kaksi kerrallaan ja välit kevyesti voisulalla siveltynä. Voitele päältä reilusti voisulalla. Sulata tarvittaessa lisää voita.
  7. Paloittele baklava varovasti neliöiksi terävällä veitsellä ennen paistamista. Jaa levy pystysuunnassa kolmeen osaan ja leveyssuunnassa kahdeksaan osaan.
  8. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia
  9. Valmista sokeriliemi sillä aikaa, kun baklava on uunissa. Mittaa sokeri, hunaja, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä kokoon hiljalleen miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja jäähdytä.
  10. Ota baklava uunista ja kaada sokeriliemi heti päälle. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä.
  11. Anna jäähtyä peittämättömänä vähintään neljä tuntia, mielellään vuorokauden, jotta sokeriliemi ehtii imeytyä kunnolla.
  12. Makea baklava säilyy huoneenlämmössä, kannellisessa rasiassa noin viikon.

Tiesitkö että...

Jäljelle jäävistä filotaikinanpaloista voit tehdä esimerkiksi herkullisia feta-pinaattinyyttejä. Voit käyttää palaset myös baklavassa asettelemalla niitä tasaisesti kerrosten väleihin.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    -12 %2,503 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    0,95/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka saksanpähkinä 100g
    Pirkka saksanpähkinä 100g
    2,59/kpl25,90/kg
  • Sallinen Saksanpähkinä 800g
    Sallinen Saksanpähkinä 800g
    17,95/kpl22,44/kg
  • Meira Saksanpähkinä 70g kuorittu ps
    Meira Saksanpähkinä 70g kuorittu ps
    3,59/kpl51,29/kg
  • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    2,39/kpl19,12/kg
  • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    2,89/kpl36,13/kg
  • Pirkka mantelirouhe 125g
    Pirkka mantelirouhe 125g
    2,79/kpl22,32/kg
  • Meira Mantelirouhe 250g pussi
    Meira Mantelirouhe 250g pussi
    6,15/kpl24,60/kg
  • Meira Mantelirouhe 80g pussi
    Meira Mantelirouhe 80g pussi
    2,55/kpl31,88/kg
  • Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,89/kpl111,25/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl118,75/kg
  • Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,85/kpl21,76/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,54/kpl2,89/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    3,99/kpl7,98/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,75/kpl10,71/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    2,99/kpl23,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua