• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Runebergin trifle

Trifle on kerrosjälkiruoka, johon käytetään kakkupohjaa ja erilaisia täytteitä. Tässä versiossa maistuvat Runebergin tortusta tutut maut.
Runebergin trifle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 230 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta
    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 2tlkanelia
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1/4tljauhettua neilikkaa
    • 1dlPirkka mantelirouhetta

Vadelmakiisseli

Vaniljatäyte

    • 1ps(72 g)Pirkka vaniljakastikejauhetta
    • 3dlmaitoa
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa

Pinnalle

    • 1/2dlPirkka mantelirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet mantelirouhetta lukuun ottamatta keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripottele mantelirouhe tasaisesti taikinalle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  2. Laita kattilaan vadelmat, 2 dl vettä ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Sekoita perunajauhot lopun veden kanssa suurukseksi. Nosta kattila sivuun ja lisää suurus koko ajan sekoittaen. Nosta kattila vielä hetkeksi levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli.
  3. Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon kierrevatkaimella. Jatka vatkaamista vielä noin minuutin ajan, kunnes kastike on sileää. Nosta kastike jääkaappiin 15 minuutiksi tekeytymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakastike kermavaahdon joukkoon.
  4. Kokoa trifle kerroksittain lasikulhoon: murustele pohjalle kakkupohjaa, lisää kerros vadelmakiisseliä ja tämän jälkeen vaniljatäytettä. Tee kolme kerrosta kutakin siten, että päälimmäiseksi jää vaniljakerros. Koriste pinta mantelirouheella. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 230 kcal944 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • Runebergin mukaan1.2.2017

    Saattaisi itse Runeberg kääntyä haudassaan kun näkisi miten tämä ruokalaji on nimetty! Suomalaisuuden juhlaan "trifle" ei kyllä ole ihan sopiva mielestäni..

  • frederika4.2.2016

    Erittäin hyvän makuinen. Kaunis tarjolla jos on syvä ,korkeahko lasikulho jossa kerrokset näkyvät!